ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В Ужгороді проходить міжнародна конференція з муковісцидозу (ВІДЕО)

    17 квітня 2024 середа
    87 переглядів
    На міжнародній конференції з муковісцидозу в Ужгороді

    Проблемі найпоширенішего важкого генетичного захвроювання – муковісцидозу, присвячена міжнародна конференція, яка проходить цими днями в Ужгороді.



    Проект «Впровадження новітніх можливостей щодо забезпечення кращого догляду за хворими на муковісцидоз в Закарпатській області» реалізується в рамках програми транскордонного співробітництва Угорщина – Словаччина – Румунія – Україна 2007-2013р.р.


    Фахівці зі Словаччини, Швеції, Франції та України навчають закарпатських медиків та батьків дітей, що мають цю важку хворобу, діагностиці та європейським канонам підтримуючого фізіотерапевтичного лікування цієї хвороби.



    Хвороба проявляється в ураженні ендокринних залоз, що виділяють секрет і утрудняє природне відділення слизу. В результаті органи перестають нормально функціонувати і просто зношуються. Муковісцидоз вражає бронхолегеневу систему, підшлункову залозу, печінку, залози кишківника, потові і слинові залоз. Ознаками муковісцидозу є часті бронхіти, проблеми з травневою системою.



    Раніше муковісцидоз відносили до смертельних захворювань, оскільки тривалість життя хворих малят не перевищувала 3-5 років. Хоча страшна недуга залишається невиліковною, медикаментозна підтримка може суттєво змінити ситуацію. За умови своєчасної діагностики та правильно обраної тактики лікування пацієнт повноцінно може жити до старості.



    Загальна кількість людей хворих на муковісцидоз в Закарпатській області 31, з них - 15 діти. Хоча, за словами головного дитячого імунолога Оксани Стинич, реальна цифра у рази більша і за оцінками європейських експертів мала б становити близько 120 чоловік.






    22.jpg
    44.jpg

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору