ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

У собачих умовах жили 7 маленьких дітей

    19 квітня 2024 п'ятниця
    20 переглядів

    Діти дбали про себе самі, коли матір "йшла в загул" і не знали слова "унітаз".

    Утратити всіх сімох своїх дітей може багатодітна мати на Донеччині. Там виявили родину, що мешкає в нелюдських умовах – діти жили в справжній халупі та готували на вогнищі.

    Сталося це випадково. Українська міліція на прохання російських правоохоронців розшукувала двох зниклих дівчаток. Натомість, знайшла повну хату, залишених напризволяще, дітей, йдеться у сюжеті ТСН.

    Усі семеро дітей зараз у різних місцях. Трьох дівчат - 8, 10 та 11 років відправили в єнакіївський притулок. Трьох маленьких хлопчиків доправили до психо-неврологічного санаторію в Донецьк, а їхнього наймолодшого 2-річного братика - до дитбудинку. Із дому їх забрала міліція, коли знайшла чотирьох бездоглядних малих дітей.

    Ірина Целищева, директор центру соціально-психологічної реабілітації м.Єнакієва, розповіла: "Хлопчики були дуже брудні, одяг зношений, брудний, волосся стирчало на всі боки, голодні. Вони не знали що таке слово унітаз - почнемо з цього - довелося до них приставити ще одного помічника-вихователя, який їх просто навчав гігієнічним нормам".

    За словами працівників притулку мати навідувалася до дітей, але де вона зараз не знає жодна із соціальних служб.

    Будинок, де мешкала родина стоїть пусткою. Семеро дітей мешкали з матір'ю у будинку без вікон та дверей. Коли мати йшла по власних справах діти залишалися самі.

    Іноді на кілька днів. Тоді за дітьми наглядала найстарша 11-річна Галинка. Вона й готувала їм їжу.

    "Я їх не кривдила - просто в куток ставила. Рома - він трошки постояв і вибігає, а Левка і Мишка завжди, коли їх одягаєш, вони роздягаються і голими бігають", - розповіла Галинка.

    Про таку родину не знала жодна соціальна служба, аж доки правоохоронці Росії не подали в міжнародний розшук двох дітей. Ними виявилися дві старші дівчинки з цієї сім'ї. За документами, вони мають лише опікунів у російському Бєлгороді.

    Ольга Зубцова, начальник відділення кримінальної міліції у справах дітей м.Єнакієва, розповіла: "Домовившись з опікуном,жінка забрала дітей і привезла в місто Дебальцеве, щоб сім'я була разом (бо це її біологічні діти)".

    Мати, батько та семеро дітей існували на соціальні виплати на наймолодшу дворічну дитину. Тепер служба у справах дітей вирішує, чи позбавляти матір батьківських прав на всіх сімох дітей.

    Наталя Васалатій, заступник начальника служби у справах дітей м.Єнакієва, пояснила: "Вона не бажає, щоб її прав батьківських прав позбавляли, тому якщо вона наведе лад у себе, то будемо розглядати питання про повернення дітей".

    Поки чиновники перевіряють готовність матері піклуватися про дітей, ними самими зацікавилася прокуратура. Правоохоронці перевіряють, чи був недогляд за родиною з боку соціальних служб та дитячої кримінальної міліції.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору