ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Основні показники діяльності суб’єктів господарювання області

    24 квітня 2024 середа
    25 переглядів

    Кількість суб’єктів господарювання (з врахуванням фермерських господарств та статистичної інформації по фізичних особах – підприємцях) на 10 тис. осіб наявного населення області за 2011 рік склала 319 одиниць, з яких 275 – фізичні особи - підприємці та 44 – підприємства.
    В цілому суб’єктами господарювання області за 2011 рік забезпечено обсяг реалізованої продукції (робіт, послуг) на 32060,6 млн. грн. При цьому вперше за останні п’ять років в загальному обласному показнику обсягу реалізованої продукції (робіт, послуг) зросла частка підприємств, яка склала 82,3% і перевищила своє значення у порівнянні з 2010р. на 8,6в.п..
    Усього на суб’єктах господарювання області було зайнято 159,0 тис. осіб (включаючи штатних, позаштатних працівників, власників, засновників та членів їх сімей), з них на підприємствах (з врахуванням фермерських господарств) – 60,9% від загальної кількості, у фізичних осіб - підприємців – 39,1%. За останні три роки спостерігається тенденція до зростання частки підприємств у загальному показнику кількості зайнятих працівників. Дві третини працівників були зайняті на підприємствах торгівлі; ремонту автомобілів, побутових виробів та предметів особистого вжитку і промисловості. Найменша частка зайнятих працівників у сфері освіти та фінансів.
    За результатами структурного спостереження стало знижується кількість найманих працівників на підприємствах області. У порівнянні з 2010р. вона зменшилася на 3,7% і склала 95,9 тис. осіб. При цьому середньомісячна заробітна плата найманих працівників зростала і за 2011 рік становила 1720,80 грн., що більше попереднього року на 17,2в.п.

    Алла Тимко – начальник відділу структурних обстежень підприємств
    ГУС у Закарпатській області

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору