ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В Ужгород на дегустацію нових сортів яблук з’їдуться фахівці з усієї країни

    24 квітня 2024 середа
    23 переглядів

    У четвер, 8 листопада, об 11.00 у приміщенні дегустаційного залу Ужгородського замку відбудеться презентація-дегустація нових, стійких до хвороб десертних сортів яблук, які вирощуються на Закарпатті.

    На презентації, яку проводить у рамках програми «Клуб «Натуральне Яблуко», плодорозсадник ДП «Голланд Плант Україна», будуть представлені такі новітні сорти Клубу: Луна, Розела, Оріон, Ред Топаз, Сіріус та імунні десертні сорти яблук поза рамками клубу: Реанда, Релінда, Реколор. У дегустації візьмуть участь фермери, представники переробних підприємств, а також корпорації з повним циклом, починаючи з вирощування яблук і аж до представлення готової продукції на полицях супермаркетів.
    Фахівці розкажуть про переваги та економічну рентабельність вирощування яблук в Україні, можливості реалізації на внутрішньому ринку та експорту у порівнянні з іншими країнами Європи. Увага буде присвячена також висвітленню переваг використання стійких до хвороб сортів яблук.
    Відтак у практичній частині буде проведена дегустація та оцінювання нових, стійких до хвороб десертних сортів яблук. Оцінювання сортів відбуватиметься за допомогою спеціально розроблених анкет, за 10 бальною шкалою. Результати оцінювання буде оголошено одразу після завершення дегустації.
    Журналісти зможуть поспілкуватися з фермерами та експертами з різних областей України, а також з директором ДП Голланд Плант Україна Рудольфом Банатфі та фін директором Євою Пентек.

    ***

    Прес-конференція відбудеться в Ужгородському замку за адресою:
    м. Ужгород, вул. Капітульна, 33.
    Початок об 11.00
    Запрошуються представники усіх ЗМІ.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору