ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Затвердили умови прийому до ВНЗ у 2013 році

    25 квітня 2024 четвер
    15 переглядів

    Абітурієнти 2013 року зможуть подавати документи до п’яти вищих навчальних закладів та використовувати сертифікати ЗНО усіх попередніх років. Про це повідомляє Освіта.ua.

    Міністерством освіти затверджено документ, у відповідності з яким відбудеться вступна кампанія в 2013 році. Затверджені умови прийому є обов’язковими для всіх ВНЗ незалежно від форм власності та підпорядкування та встановлюють правила, за якими відбудеться процес зарахування абітурієнтів в ході вступної кампанії наступного року.

    Відповідно до затвердженого документа, вступна кампанія 2013 року розпочнеться 1 липня та триватиме до 25 серпня.

    Прийом документів від абітурієнтів, які вступатимуть за результатами ЗНО, здійснюватиметься з 1 до 31 липня 2013 року. Прийом документів від абітурієнтів, які мають складати вступні екзамени або проходити творчі конкурси буде завершено 20 липня. Відповідно іспити відбудуться з 21 до 31 липня, а творчі конкурси - у декілька сесій з 11 до 31 липня включно.

    Перші рейтингові списки вступників, які вступатимуть на основі повної та базової загальної середньої освіти, із зазначенням рекомендованих до зарахування будуть оприлюднені 1 серпня.

    Зарахування абітурієнтів на денну форму навчання за державним замовленням відбудеться 11 серпня, за контрактом - не пізніше 25 серпня.

    Під час вступної кампанії 2013 року буде продовжено практику подання заяв до ВНЗ , як у паперовій, так і в електронній формі.

    Абітурієнти 2013 року зможуть подавати до вищих навчальних закладів сертифікати зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО), що будуть видані у 2013 році, або вже видані за п’ять попередніх років, починаючи з 2008-го.

    Міністерством освіти також збережено норму, відповідно до якої вступники матимуть право подавати заяви про вступ до п’яти вищих навчальних закладів та не більше ніж на три напрями підготовки в кожному з них.

    Мінімально необхідний бал сертифікатів ЗНО, що подаватимуть абітурієнти, не може бути нижчим ніж 124 балів з непрофільних конкурсних предметів та не нижче 140 балів з профільних.

    Як і у минулому році, вищі навчальні заклади зможуть встановлювати вищу планку конкурсного бала з профільних предметів. Також за рішенням приймальних комісій у конкурсному відборі зможуть взяти участь ті абітурієнти, які матимуть бал ЗНО з непрофільного предмета нижче ніж 124, за умови результату ЗНО з профільного предмета не нижче 170 балів.

    Для участі у вступній кампаніі-2013, абітурієнти, які вступатимуть на основі повної загальної середньої освіти, мають подавати до приймальних комісій результати зовнішнього незалежного оцінювання з трьох предметів.

    Традиційно, середній бал атестата, буде компонентом загального конкурсного бала та перераховуватиметься за 200-бальною шкалою.

    Інформування громадськості про хід подання заяв на вступ до вищих навчальних закладів буде здійснюватися інформаційною системою "Конкурс".

    Затверджені умови прийому до вищих навчальних закладів у 2013 році також визначають правила проведення вступних екзаменів та творчих конкурсів, допуск абітурієнтів для участі в конкурсі за результатами вступних екзаменів, зарахування вступників за співбесідою та поза конкурсом, інші особливості проведення вступної кампанії у 2013 році.

    Усі вищі навчальні заклади країни мають не пізніше 26 листопада розробити і погодити з Міністерством освіти власні правила прийому, за якими проводитимуть конкурсний відбір абітурієнтів влітку 2013 року.

    Докладніше про вступ до вищих навчальних закладів див. в Умовах прийому до вищих навчальних закладів України у 2013 році.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору