ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

"Веселі" заклади Закарпаття з 16 грудня залишаться без сигаретного диму

    19 квітня 2024 п'ятниця
    19 переглядів

    Штраф для власників ресторанів, де відвідувачі куритимуть, становитиме від 1 до 10 тис грн.

    "З 16 грудня у приміщеннях ресторанів, кафе і барів України не курять". Таблички з таким роз’ясненням розмістять громадські активісти у всіх закладах ресторанного бізнесу", - повідомила координатор коаліції громадських організацій та ініціатив "За вільну від тютюнового диму Україну" Ганна Гопко на прес-конференції у Києві.

    Один з авторів закону, директор Інституту медіа-права Тарас Шевченко наголосив, що куріння повністю заборонять всередині приміщень, без будь-яких винятків, у тому числі, й на дискотеках. Він також розповів, що заборона стосуватиметься й куріння кальяну і електронних сигарет.

    За словами Шевченка, штраф для власників ресторанів, де відвідувачі куритимуть, становитиме від 1 до 10 тис грн. Також паління забороняється (крім спеціально відведених для цього місць): в приміщеннях підприємств, установ та організацій всіх форм власності, в приміщеннях готелів та гуртожитків, в аеропортах і на вокзалах. Закон передбачає, що власник відповідних споруд або окремих приміщень зобов’язаний відвести спеціальні місця для куріння, сумарна площа яких не повинна перевищувати 10% від загальної площі будівлі. Ці місця повинні бути обладнані витяжною вентиляцією або іншими засобами для видалення тютюнового диму.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору