ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Словаки взялися за утилізацію сміття на Іршавщині

    18 квітня 2024 четвер
    15 переглядів

    На сміттєзвалище у Дубрівці звозять побутові відходи чи не з усього Іршавського району. Хоч сільським радам вдалося організувати у населених пунктах вивіз сміття. Однак це не давало очікуваного результату, адже фактично просто виконувався збір непотребу. Назрівала необхідність вирішувати цю проблему комплексно.

    Довелося затратити чимало зусиль, аби знайти інвестора, але його таки знайшли у Словаччині.

    Нещодавно керівництво району зустрілося з Владіміром Деканом – керівником фірми «Земпрес» з міста Пештяни, - повідомили з Іршавської райради.

    Обидві сторони обговорили реалізацію на теренах району проекту з централізованої утилізації сміття. За попередніми домовленостями у нас створено підприємство «Еко Ір» зі словацькими інвестиціями. Це добре тим, що всі ж податки цей суб’єкт підприємницької діяльності сплачуватиме до районної казни. Підприємству вже надано в оренду землю. Такою була основна умова для того, щоб воно почало розміщувати устаткування, завозити контейнери. Домовилися про те, що словаки візьмуться за роботу чи не з наступного тижня. Щоб не гаяти час і банально чекати на закінчення оформлення решти документів, паралельно спільно з районним керівництвом працюватимуть над подальшими етапами втілення в життя проекту, який відповідає європейським нормам. Як наслідок – підприємство власним транспортом звозитиме сміття, сортуватиме його, тобто в окремі посудини розміщуватимуть скло, папір, пластмаси тощо. Що не піддасться переробці, утилізують. Для цього будуватимуться спеціальні касети. Очевидно, це і є цивілізований підхід до справи. По-перше, район очистять від непотребу. По-друге, від переробки сміття буде зиск. По-третє, захоронення побутових відходів з дотриманням відповідних норм добре позначиться на екологічній ситуації. Варто звернути увагу і на те, що словацька фірма бере на себе також зобов’язання наводити лад зі вже наявним сміттєвим полігоном у Дубрівці.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору