ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Які новорічні подарунки оподатковуються, а які — ні

    16 квітня 2024 вівторок
    13 переглядів

    Напередодні Нового року багато підприємств власним коштом вітають дітей своїх працівників святковими подарунками. Однак, не всі роботодавці знають яким чином такі «святкові заохочення» оподатковуються.

    У ДПС Україні наголошують, що оподаткування податком на доходи фізичних осіб дитячих новорічних подарунків, які придбані за рахунок власних коштів для дітей своїх працівників, здійснюються на загальних підставах.

    А саме, якщо вартість подарунка становить до 536 грн. 50 коп., то такі подарунки податком не обкладаються. Якщо ж вартість подарунку перевищує цю суму, то він обкладається за ставкою 15 або 17 відсотків.

    Довідково.

    Водночас подарунки надаються фізичним особам, а отже при їх видачі підприємству слід відобразити у податковому розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку; і сум утриманого з них податку за формою № 1ДФ за ознакою "160" вартість новорічних подарунків, яка надана у розмірі, що не перевищує 50 відсотків мінімальної заробітної плати, та за ознакою "126" у разі перевищення такої суми.

    Закарпатська ДПС з посиланням на прес-службу ДПСУ

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору