ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

До ЄС українці їздитимуть без біометричних паспортів

    20 квітня 2024 субота
    16 переглядів

    Щоправда, тільки до введення безвізового режиму між Україною та Євросоюзом.

    Громадяни України їздитимуть до країн-членів ЄС на підставі дійсного закордонного паспорту (без вимоги, щоб він був біометричним) до введення безвізового режиму між Україною та Євросоюзом.

    Про це у вівторок під час брифінгу в Києві повідомив речник МЗС України Олександр Дикусаров, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу.

    "Відповідно до діючих наразі в ЄС вимог українські громадяни і надалі зможуть в'їжджати до країн-членів ЄС на підставі дійсного закордонного паспорта (без вимоги, щоб він був біометричним) та дійсної візи", - заявив він.

    Речник роз'яснив, що затверджене у Євросоюзі законодавство передбачає, що громадяни здійснюють перетин зовнішніх кордонів ЄС на підставі дійсного проїзного документа та при наявності, якщо це вимагається, візи.

    "Поширена в окремих українських ЗМІ інформація про нібито запровадження Європейським Союзом з 1 червня 2013 року вимоги про наявність у громадян третіх держав біометричного проїзного документа не відповідає дійсності", - наголосив О.Дикусаров.

    Водночас речник МЗС нагадав, що вимога про запровадження в Україні біометричних проїзних документів для виїзду за кордон міститься у Плані дій щодо лібералізації Європейським Союзом візового режиму для громадян України.

    "Після виконання цього Плану дій та запровадження безвізового режиму для громадян України наявність такого біометричного документа стане необхідною передумовою для того, щоб громадяни України могли скористатися правом на в'їзд до країн-членів ЄС", - підкреслив Дикусаров.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору