ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

За 2012-й держвиконавці стягнули з відповідачів понад 135 мільйонів гривень

    25 квітня 2024 четвер
    20 переглядів

    Із них 24 мільйони потрапили в Держбюджет

    Перед професійним святом, яке Державна виконавча служба відзначатиме 17 грудня, начальник ДВС у Закарпатській області Наталія Панова розповіла на прес-конференції у прес-центрі «Закарпатської Правди» про підсумки роботи відомства у 2012-му році.

    Загалом результат радує, бо крайова ДВС знаходиться за основними показниками в п’ятірці кращих в Україні.
    Як зазначила Наталія Володимирівна, одним із пріоритетних напрямків роботи на 2012 рік Міністерство юстиції визначило забезпечення наповнення державного та місцевих бюджетів відповідними надходженнями. Відтак особливий акцент – на виконанні судових рішень на користь Пенсійного фонду (11 тисяч справ), ДАІ (18 536), Державної податкової служби тощо. Є у провадженні й 10 641 справ про стягнення аліментів. Загалом протягом 2012-го підлягало виконанню 115314 виконавчих документів на загальну суму 2,5млрд. грн., з яких завершено понад 73 тисячі виконавчих впроваджень (64%, а середній показник по Україні – 52,7%) на 1 338 687 797 грн. Знов-таки, це складає 52,2 % від надходження по сумам, а середній показник по Україні – 22,2%.
    Всього стягнуто понад 135 млн. грн., із яких до Держаного бюджету України потрапило понад 24 млн. грн. Реальні надходження до Пенсійного фонду на Закарпатті за допомогою державних виконавців – понад 12 млн. грн. Стягувала крайова ДВС і борги по зарплаті: протягом 11 місяців цього року – 5 354 634 гривень (зокрема по радгоспах «Ужгородський», «Великолазівський», «Мукачівський», «Виноградівський», ДП «АПК Ужгородський», «Батьовський комбінат хлібопродуктів», «Солотвинський солерудник» тощо. Цікаво, що стягнуто виконавчого збору 5 862 431 грн. – на 234,5% від плану. Торік вдалося залучити на 1 142 363 грн. менше.
    Щодо виконання рішень про конфіскацію майна в дохід держави за постановами митних органів, то протягом 2012-го надійшло до відділів ДВС Закарпатської області близько 2 700 таких документів (6,2 % від загальної кількості) на суму 25 800 000 грн. Переважно вони стосуються конфіскації тютюнових виробів та алкогольних напоїв (570), медпрепаратів (550), одягу та взуття (480). За 11 місяців уже реалізовано майна на 1 750 000 грн., знищено – на 5 млн. грн., а безоплатно передано (після того, як його не змогли продати) установам, де виховуються діти-сироти, – на 2 600 000 грн. Чому конфіскат не хочуть купувати? Бо до його вартості мусять включати податки та збори, й у підсумку ціна виходить дорожча за ринкову.
    Так, чоловіча китайська куртка з синтетичних волокон обійдеться в 2503 грн., жіночі штани – в 1 525 грн., а понад 20-літній «Міцубісі» зі значними пошкодженнями – в 70 тис. грн. Набравши в Інтернеті фразу «реалізація конфіскованого товару», будь-хто може подивитися, що й за якою ціною пропонується.
    Зі справ резонансного характеру Наталія Панова розповіла про необхідність стягнення з кредитної спілки «Мрія» на користь громадян, юридичних осіб та держави заборгованості в 13 704 873 грн. (за 219-ма виконавчими провадженнями), із яких 348 тисяч становить заборгованість по зарплаті працівникам КС. Щодо останнього пункту – судові рішення виконані. Поступово за рахунок продажу майна «Мрії» погашаються й інші борги, але процес посувається важко.
    Ще одна резонансна справа, у якій Ужгородську міську раду намагаються змусити виконати рішення Європейського суду, поки не зрушила з місця. Держвиконавці протягом 2012 року неодноразово надсилали листи до мерії листи з проханням винести на розгляд чергової сесії предмет скарги – питання щодо надання приватному підприємцю земельної ділянки під терасою кафе по вул. Перемоги в Ужгороді для підприємницької діяльності, однак рішення суду залишається невиконаним.
    Наталія Панова наголосила й на ряді новел у законодавстві про виконавче провадження. Так, із липня 2012-го для сприяння виконанню держвиконавцем рішень у виконавчому документі мусять зазначати ідентифікаційний номер стягувача та боржника (для фізичних осіб – платників податків) або номер і серію паспорта для тих, хто через релігійні або інші переконання відмовилися від прийняття ідентифікаційного номера.
    Затверджено також Порядок надання інформації
    Держаною податковою службою України на запити органів ДВС за
    допомогою Єдиного державного реєстру виконавчих проваджень через
    ДП «Інформаційний центр» Міністерства юстиції України. А ще з 2013 року буде запроваджено інформаційну взаємодію між Міністерством юстиції України та МВС при нотаріальному посвідченні правочинів щодо транспортних засобів та довіреностей на користування розпорядження ними при проведенні державної реєстрації (перереєстрації), розшуку транспортних засобів та зняття їх з обліку.
    «Також для вдосконалення системи виконання рішень органами державної виконавчої служби на 34-х стаціонарних постах ДАІ почала діяти система «Відеоконтроль «Рубіж». У нас вона з'явилася в Нижніх Воротах, Лазещині та Малій Копані. Ця система розпізнає номери проїжджаючих автомобілів і виявляє серед них ті, які оголошені в розшук відділами ДВС Закарпаття. Нині до системи «Рубіж» внесено близько 1000 таких машин», – коментує Наталія Володимирівна.
    Вона також відзначила, що закарпатська ДВС має досягнення не тільки в роботі, а й у спорті. Так, 17 листопада в «Олімпійському учбово-спортивному центрі» в Києві призове місце в першому турнірі з міні-футболу серед команд органів державної виконавчої служби України завоювали саме закарпатці.
    Насамкінець Наталія Панова привітала усіх працівників ДВС із професійним святом, яке вони відзначатимуть 17 грудня, і запросила з цієї нагоди бажаючих на міні-футбол серед команд ДВС у «Юності» в Ужгороді.

    Прес-центр «Закарпатської Правди»

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору