ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Міліцейські "спецгрупи" боротимуться з незаконною вирубкою та продажем ялинок на Закарпатті

    28 березня 2024 четвер
    15 переглядів

    Спеціальні групи із співробітників ДАІ, дільничних інспекторів міліції, сектору по боротьбі з економічною злочинністю здійснюватимуться перевірки транспортних засобів з метою недопущення перевезення новорічних ялинок без відповідних документів,

    проводитимуться рейдові перевірки місць торгівлі, транспортування і реалізації хвойних дерев.

    З метою забезпечення охорони хвойних насаджень у передноворічний період 2012 року, попередження випадків незаконних вирубок лісових хвойних культур правоохоронці Закарпаття спільно з територіальними підрозділами лісового господарства розпочинають проведення комплексу цільових заходів спрямованих на виявлення фактів перевезення незаконно вирубаних хвойних насаджень, затримання та притягнення до відповідальності осіб причетних за вказані правопорушення.

    Заплановані оперативні рейди, до складу груп входитимуть співробітники відділу державної автомобільної інспекції, сектору дільничних інспекторів міліції, сектору по боротьбі з економічною злочинністю. Здійснюватимуться перевірки транспортних засобів з метою недопущення перевезення новорічних ялинок без відповідних документів, проводитимуться рейдові перевірки місць торгівлі, транспортування і реалізації хвойних дерев.

    Згідно законодавства України, підприємці, які здійснюють перевезення ялинок, повинні мати при собі: накладну з лісництва (при перевезенні товарно-транспортну накладну), сертифікат радіаційного обстеження дерев, дозвіл на торгівлю з "мокрою" печаткою. Не менш важливо, що для законного продажу ялинок приватний підприємець повинен мати відповідний пакет документів і дозвіл на торгівлю. В разі виявлення порушень, винні особи будуть притягнені до адміністративної відповідальності.

    - ст. 65 КУпАП (незаконна вирубка, пошкодження і знищення лісових культур і молодняка) тягнуть за собою накладення штрафу на громадян у розмірі від 5 до 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від 7 до 12 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Що складає від 85 до 204 гривень.

    - Ст. 65-1 КУпАП (знищення або пошкодження полезахисних лісосмуг та захисних лісових насаджень) тягне за собою накладення штрафу на громадян від 5 до 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від 7 до 12 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Що складає від 85 до 204 гривень.

    - Ст. 66 КУпАП (знищення або пошкодження підросту в лісах) тягне за собою накладення штрафу на громадян від 1 до 3 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від 3 до 7 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Дана сума складатиме від 17 до 119 гривень.

    - Ст. 159 КУпАП (порушення правил торгівлі на ринках) тягне за собою накладення штрафу на громадян від 1 до 3 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і попередження або накладення штрафу на посадових осіб – від 3 до 7 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Такий штраф складе від 17 до 119 гривень.

    - Ст. 160 КУпАП (торгівля з рук у невстановлених місцях) тягне за собою накладення штрафу від 1 до 7 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією предметів торгівлі або без такої, або накладення штрафу від 6 до 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією предметів торгівлі. Складає від 17 до 255 гривень.
    Якщо незаконна вирубка хвойних культур буде здійснена у лісах та інших захисних насадженнях і спричинить істотний збиток, а також їх вирубка в заповідниках або на територіях природно-заповідного фонду - у таких протиправних діях убачатиметься склад злочину, передбаченого статтею 246 КК України (незаконна вирубка лісу). Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді накладення штрафу від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт строком до 6 місяців, або обмеження волі строком до 3 років, або позбавлення волі на той же термін із конфіскацією незаконно здобутого.

    Сайт Закарпатського УМВС

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору