ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатські екологи також штрафуватимуть за незаконну рубку ялинок

    25 квітня 2024 четвер
    17 переглядів

    Щороку, у передноворічний період, Державною екологічною інспекцією у Закарпатській області проводиться операція “Новорічна ялинка”. Метою проведення такої акції є посилення державного контролю за охороною лісів від незаконних рубок хвойних насаджень.
    Закарпатські екологи також штрафуватимуть за незаконну рубку ялинок

    Правоохоронці спільно з територіальними підрозділами лісового господарства штрафуватимуть закарпатців за незаконні рубки та продаж ялинок.

    З метою забезпечення належного контролю за заготівлею, реалізацією новорічних ялинок та недопущення самовільних знищень шпилькових насаджень в передноворічний період начальником Інспекції-Головним державним інспектором з охорони навколишнього природного середовища в Закарпатській області С.В.Рішко також видано наказ №1042 від 3.12.2012 про проведення операції “Новорічна ялинка”.

    Акція триватиме з 5 по 31 грудня поточного року. До реалізації заходів по попередженню порушень природоохоронного законодавства при заготівлі новорічних ялинок залучено також представників органів внутрішніх справ, державної лісової охорони. Особлива увага під час проведення операції буде звертатись на перевірки ділянок цінних хвойних порід, лісових масивів, які примикають до населених пунктів, автодоріг, залізниць, а також територій та об’єктів природо-заповідного фонду. Згідно наказу державними нспекторами з охорони навколишнього природного середовища постійно проводитимуться перевірки лісогосподарських підприємств області на предмет дотримання норм та лімітів при заготівлі новорічних ялинок, рейдові перевірки по виявленню незаконного перевезення новорічних ялинок, в тому числі і через державний кордон.

    Відповідно до ст. 65 Кодексу України про адміністративні правопорушення незаконна рубка дерев тягне за собою накладання штрафу на громадян у розмірі від п’яти до десяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян (85,00 – 170,00 грн.) і на посадових осіб від семи до дванадцяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян (119,00- 204,00 грн.). Крім цього, відшкодовується заподіяна шкода за кожну зрубану ялинку діаметром у корі біля шийки кореня 10 см і менше в розмірі 197,49 грн., 10,1-14 см – 347,95 грн., 14,1-18 см – 893,38 грн..

    Про це повідомили в Державні екологічній інспекції у Закарпатській області.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору