ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Свято з полиновою гіркотою

    25 квітня 2024 четвер
    84 переглядів
    В Ужгороді вшанували учасників ліквідації наслідків Чорнобиля

    Свято з полиновою гіркотою

    14 грудня – День вшанування учасників ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи

    Сьогодні, 14 грудня, Закарпаття вшановує учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Двадцять шість років тому вся наша планета здригнулася від чорнобильського вибуху. На долю українського народу випало жорстоке випробування. Нечуване, небачене, невідоме і самій матінці-історії.

    Так ведеться у цьому світі: в годину великого лиха, у час смертельної небезпеки на передній край боротьби стають найвідважніші. До першої шеренги сміливців вогонь Чорнобиля покликав пожежників, які безстрашно ступили в самісінький епіцентр вибуху. Вони зійшли на висоту з позначкою “ПОДВИГ”, щоб урятувати світ. І вони його врятували. Шестеро вогнеборців – ціною власного життя. Молоді хлопці, серед яких найстаршому було всього 26 років. Відвага п’є мед, каже народна мудрість, але від зорі Полин згіркли не лише золоті меди.

    Не оминула ця гірка чаша й пожежників Закарпаття. З перших днів аварії закарпатські пожежники стали активними учасниками ліквідації її наслідків. Усього через горнило Чорнобиля за період з 1986 по 1991 роки пройшло близько 50 працівників пожежної охорони нашого краю – від рядового до полковника.

    У цей день колектив Територіального управління МНС у Закарпатській області та учасники ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи зібралися у приміщенні музею оперативно-рятувальної служби краю‚ щоб схилити голови перед цими мужніми людьми.

    «Сказати все про Чорнобиль неможливо. Це вже вічна тема, і, на жаль, не так багато з ліквідаторів, сьогодні залишилося в строю. Одні вийшли на пенсію, інші за станом здоров’я звільнилися зі служби. Однак, імена тих, хто не шкодуючи свого здоров’я боровся з Чорнобильським лихом, не повинні бути забутими ніколи», - наголосив заступник начальника ТУ МНС у Закарпатській області полковник служби цивільного захисту Богдан Ількович.

    «Світла пам’ять загиблим та щирі побажання міцного здоров’я та довголіття живим, а молодому поколінню рятувальників ніколи не зустрічатися більше з атомним лихом», - побажав присутнім ветеран пожежної служби, ліквідатор наслідків аварії на Чорнобильській АЕС полковник у відставці Віктор Захарченко.

    Заступник начальника ТУ МНС у Закарпатській області Богдан Ількович вручив відзнаки пожежникам-ліквідаторам. За бездоганну службу та відданість Батьківщині, проявлений героїзм і саможертовність під час ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, високий професіоналізм, наполегливість і значний внесок у розвиток ветеранського руху, патріотичного виховання молоді, активну участь у громадському житті оперативно-рятувальної служби краю Почесну грамоту МНС України отримав Юрій Іваник. Серед нагороджених Грамотою МНС України: Олександр Вечей, Василь Желізняк, Володимир Пуга, Валерій Сабов.

    Знаками пошани оперативно-рятувальної служби краю удостоєні Іван Герц та Володимир Костик.

    Грамотами Територіального управління МНС у Закарпатській області нагороджені: Василь Голінка та Євген Забарука.

    Ветерани-ліквідатори: Віктор Захарченко, Сергій Миронюк, Іван Петрик та Віктор Гавран отримали нагороди від Всеукраїнської асоціації ветеранів війни та МНС України. Віктор Захарченко також нагороджений Грамотою Міністерства соціальної політики України.

    ТУ МНС у Закарпатській області



    1.jpg
    33.jpg
    44.jpg

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору