ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

МАЛіЖ закликає подбати про птахів

    28 березня 2024 четвер
    45 переглядів

    МАЛіЖ запрошує до активної участі у Всеукраїнській рятувально-благочинній місії «Не дамо загинути жодній пташині».

    Вона розпочалася з 1 грудня ц.р. і завершиться наприкінці березня наступного року. Підведення підсумків та нагородження переможців відбуватиметься у День захисту птахів – 1 квітня 2013 року. Переможці будуть відзначені Дипломами МАЛіЖу та подарунками.

    З В Е Р Н Е Н Н Я

    громадської дитячої організації «Мала Академія літератури і журналістики» до керівників навчальних закладів України, учнів та студентів, засобів масової інформації, громадян України

    Дорогі співвітчизники-українці!

    Цьогорічна зима влаштувала для нас серйозне випробування. Особливо потерпають від великих снігових завалів жителі нашої столиці. Тут для розчистки снігу залучені не тільки комунальні служби Києва, але й силові структури. Доволі складною залишається ситуація і в інших містах України. Та чи не найбільше випробування під час зими переносять звірі і пташки? Вони не мають урядових посадовців та відповідних служб, котрі б подбали про захист чотириногих друзів та пернатих. Цю відповідальність мусять взяти на себе люди. Усі від великого до малого маємо подбати про те, аби у нестерпні морозні дні та під час великих хуртовин від холоду та голоду не загинула жодна пташина. Усі ми разом можемо створити для беззахисних пташок тепле і затишне житло, організувати повноцінне і калорійне харчування. З цією метою наша громадська дитяча організація «Мала Академія літератури і журналістики» проводить другу Всеукраїнську рятувально-благочинну місію «Не дамо загинути жодній пташині».

    На своєму сайті: www.аcademiy-malig ми розташуємо необхідні рекомендації та поради щодо виготовлення найпростіших годівничок, а також оголошуємо конкурс на кращі прозові і поетичні твори, публіцистичні жанри, фото і малюнки про наших пернатих улюбленців, а також розповіді про рятувальників птахів. Підсумки конкурсу буде оголошено і відзначено переможців у День захисту птахів – 1 квітня наступного року.

    Шановні краяни!

    Кожна тваринка і пташинка, комашка і люба жива істота потребує людського піклування, а часом і порятунку. Зарадити цьому можуть лише добрі і небайдужі особистості. Саме з цією метою ми запрошуємо до активної участі у другій Всеукраїнській рятувально-благочинну місію МАЛіЖу: «Не дамо загинути жодній пташині». У ній можуть брати участь дорослі і малі. Для цього не потрібно докладати особливих зусиль. Насамперед виготовити власноруч невеликі кормушки чи годівнички, придбати зерняток соняшника. Можна виставити також на підвіконнях шматок розмоченого чорного чи білого хліба. Це можна зробити і на вулиці, чи парку масового відпочинку людей де є годівнички. Пташки, а особливо синички, люблять поласувати салом і маслом. Але застерігаємо вас – не давайте пташкам солоне сало чи масло. Це може зашкодити пташиному здоров’ю.

    Та чи знаєте ви, що непоправної шкоди нашим пернатим друзям завдають нічні феєрверки та салюти. Від полум’яних спалахів, гучних пострілів горобці, синички та інші пташки, опинившись у вогняному зареві, часто гинуть. То ж чи варто задля таких масових розваг жертвувати найдорожчим – пташиним життям?!

    Ми не маємо право мовчати аби на наших очах і байдужому ставленні гинули пташки – творіння рук Божих!

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору