ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Михайло Рошко презентував нову книгу «Світами, книжками, серцями…»

    19 квітня 2024 п'ятниця
    20 переглядів

    В Ужгородському прес-клубі відбулася презентація нової книги закарпатського письменника, науковця, публіциста Михайла Рошка «Світами, книжками, серцями…».

    У виданні зібрані журналістські публікації автора, есе про подорожі світами, відгуки на книжки закарпатських письменників, вибрані інтерв’ю. Книжка містить і блоки фотографій, що ілюструють роботу та особисті враження автора.
    Михайло Рошко розповів, що завжди хотів бути журналістом і письменником. Завдяки саме творчій діяльності багато подорожував. «Так назбиралися нотатки, - каже автор. – Подорожуючи, ти починаєш думати про проблеми, які хвилюють тебе, світ. Робиш просто замальовки, як живете ви та інші люди, порівнюєш звичаї. Я давно хотів видати статті про мандрівки по світу, дорожні нотатки». Крім того були інші публікації, які також увійшли до книжки. Зокрема, другий розділ – це рецензії на твори закарпатських письменників. Третій – інтерв’ю, від більш ранніх письменницьких до сучасних. «За цими інтерв’ю можна прослідкувати, як змінюються погляди у людини у 25, 40 років», - зауважує автор.
    За словами Михайла Рошка, розділи змішані, але чимось об’єднані. Книжка вийшла друком у видавництві «Карпати» за фінансової підтримки Закарпатської ОДА та облради. «Це була спільна хороша співпраця», - коментує Михайло Рошко. Книжки розійшлися у всі бібліотеки області.
    Борис Кушнір, головний редактор видавництва «Карпати» зазначив, що Михайло Рошко має Божий дар цікаво розказувати те, що побачив. «На 100% автор може реалізовувати на папері враження від того, що він побачив і що почув. Чому подорожні нотатки цікавлять? У них знаходиться те, що показує літератора , письменника з іншого боку. Тут автор живий, ділиться актуальними враженнями про зовсім інше життя, інших людей, - каже Борис Кушнір. - У Рошка це вийшло читабельно».
    Віктор Браславець, директор видавництва «Карпати» розповів: «Коли ми взялися за роботою над цією книжкою, навіть не уявляли, якою вона буде. Потім захопилися структурою видання. Це не є роман, це три різні книжки складені в одну палітурку. Звідси можна набагато більше дізнатися про особистіть людини, книжка фактично присвячена Михайлу Рошку, його світогляду. Взагалі люди бачать світ очима журналістів. А фото у книзі ще більше допомагають уявити це».
    Михайло Рошко також зауважив, що всі Європи, Америки, все, що він бачив, це все «було очима хлопця - верховинця з Міжгір’я». «Куди б не їздив, як би мені не подобалося за кордонами, я сумував за нашою домівкою, за своєю Верховиною, - каже автор – У подорожах піднімається патріотизм».
    Михайло Рошко також розповів, що є чимало способів, як недорого подорожувати різними країнами. Автівка, кемпінги та гостели - хороший варіант для активних мандрівників: витрат небагато, а вражень – на кілька книжок. Письменник каже, що місць, куди мандрувати, має немало. Це і Латинська Америка, далекий Схід, Африка. Щоправда наразі завантажений науковою діяльністю, але обов’язково вибереться у світи.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору