ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Екологи просять закарпатців не вирубувати ялинки

    29 березня 2024 п'ятниця
    52 переглядів

    Щоб ялинка виросла до висоти півтора-два метри потрібно 10-15 років, - нагадують закарпатські екологи і просять не вирубувати дерева, а замінити їх штучними красунями.

    «Рубаючи деревце ми повинні пам’ятати про значення зелених насаджень для парків, скверів та лісів у нашому житті. Насамперед, про те, що ліси – важлива і особлива частина земного ландшафту. Вони захищають ґрунти від ерозії, виробляють кисень, яким ми дихаємо, це скарбниця багатьох видів флори та фауни. Ліси є складовою біосфери і відкритими екосистемами зі складним рівнем організації взаємопов’язаних його компонентів», - йдеться у повідомленні управління охорони навколишнього середовища в Закарпатській області.

    Екологи також попереджають, що не варто купувати яликни, якщо продавець немає спеціальних документів, які б засвідчили, що деревце вирощене спеціально для продажу у «розсадниках».

    До того ж, для новорічних свят не обов’язково зрубуючи ялинку. Її можна посадити у відерце і на період свята внести у приміщення, а після висадити біля дому чи в найближчому парку. Інший вихід – придбати штучну ялинку, яка є довговічною. У приміщенні держуправління ОНПС в Закарпатській області на період новорічних свят уже кілька років поспіль прикрашають штучну ялинку, яка не поступається красою і пишністю справжній.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору