ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

За наркотики мукачівець отримав сувору віру покарання

    19 квітня 2024 п'ятниця
    18 переглядів

    Вироком Мукачівського міськрайонного суду мешканець м. Мукачево громадянин «Н» засуджений на 8 років 6 місяців позбавлення волі з конфіскацією майна, за ч. 3 ст. 307 КК України, за незаконне придбання, зберігання та збут особливо небезпечних наркотичних засобів у особливо великих розмірах.

    Вина підсудного у судовому засіданні доведена повністю та підтверджена зібраними у справі доказами. Суд при призначені виду та розміру покарання перевірив зібрані докази та встановив, що підсудний з метою легкої наживи здійснював реалізацію особливо-небезпечного наркотичного засобу, що посягає на здоровий розвиток населення держави, при цьому ніде не працював, вів паразитичний спосіб життя, раніше засуджувався, а тому виніс законний та обґрунтований вирок, яким призначив покарання, що відповідає вимогам ст.65 КК України, тобто є необхідним та достатнім для виправлення підсудного і попередження вчинення ним нових злочинів.
    Засуджений не погодився із вироком Мукачівського міськрайонного суду і подав до апеляційного суду апеляційну скаргу, у якій порушив питання, про його скасування як незаконного.
    Це вирок перевірено апеляційним судом Закарпатської області та залишив його без змін.
    Варто зауважити, що змінами до Кримінального кодексу України, які прийняті Верховною Радою України у жовтні 2011 року, збільшено мінімальну межу покарання за вчинення злочину передбаченого ч.2 ст. 307 КК України до 6 років позбавлення волі з конфіскацією майна, тобто за незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин, або їх аналогів у місцях, що призначені для проведення навчальних, спортивних і культурних заходів, та в інших місцях масового перебування громадян, або збут чи передачу цих речовин у місця позбавлення волі у великих розмірах чи особливо небезпечні наркотичні засоби або психотропні речовини.
    Таким чином законодавець виключив можливість застосовувати до осіб, які вчинили цей злочин положення ст. 75 КК України, тобто звільняти засуджених від відбування призначеного покарання із встановленням іспитового строку, протягом якого засуджений не вчинить нового злочину та виконає покладені на нього обов’язки. Положення ст. 75 КК України може бути застосовано тільки до осіб, засуджених за вчинення злочину до 5 років позбавлення волі, повідомив старший прокурор прокуратури міста В.Демко

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору