ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Закарпатті торгівля людьми — не рідкість

    19 квітня 2024 п'ятниця
    50 переглядів

    Сьогодні, 21 грудня, в Ужгородському прес-клубі говорили про те, як протидіяти торгівлі людьми в Україні. Зачепили проблему і в регіональному розрізі.

    До країн, громадяни яких найбільше постраждали від торгівлі людьми, належать країни східної Європи та Росії. Найчастіше на вмовляння вербувальників піддаються люди із малозабезпечених та сімей із скрутним матеріальним становищем. Перспектива працевлаштування закордоном та можливість заробити грошей штовхає людей на те, що вони довіряються незнайомим людям, віддають їм свої документи і потрапляють в рабство.

    Тисячі українських дівчат вимушені займатися проституцією без можливості повернутися додому. Чимало українців, і закарпатців також, постраждали від «чорних трансплантологів» — зазвичай обіцянки заплатити за донорські органи закінчується каліцтвом і відсутністю обіцяного заробітку.

    Про роботу закарпатських правоохоронців у напрямку протидії торгівлі людьми в області розповів начальник відділу боротьби з торгівлею людьми та злочинів проти моральності управління карного розшуку УМВС України в Закарпатській області Володимир Поляк.

    На території Закарпатської області випадки торгівлі людьми не є рідкими. Зокрема була затримана група, яка не один рік поспіль займалася цим промислом. Є також чимало трагічних випадків каліцтва закарпатців, яким допомагали усією областю, завдяки співпраці громадських організацій.

    Наприкінці листопада голова Облдержадміністрації видав розпорядження, яке діятиме на рівні самої ОДА, райдержадміністрацій, де створені спеціальні структурні підрозділи, діють комісії з протидії торгівлі людьми.

    Ті, хто постраждали від торгівлі людьми, чи просто знають таких людей, можуть зателефонувати за номером 527 з усіх мобільних операторів. Повідомити про це треба, оскільки злочинців, винних у вашій трагедії, треба знайти. Крім того, статус жертви торгівлі людьми, який надаватимуть офіційно, дозволить отримати матеріальну допомогу.

    Однак з іншого боку, варто бути більш пильними, щоб не потрапити у подібну ситуацію.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору