ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Прокуратурою вже направлено до суду 38 «корупційних» справ

    28 березня 2024 четвер
    21 переглядів

    Забезпечення належної організації роботи щодо запобігання вчиненню корупційних правопорушень та невідворотність відповідальності за скоєний злочин є пріоритетним напрямом діяльності органів прокуратури, як координаторів боротьби зі злочинністю.

    За інформацією Юрія Кавки, старшого прокурора відділу нагляду за додержанням законів у сфері протидії корупції прокуратури області, з початку року вже скеровано до суду 38 кримінальних справ (з них 35 – слідчими прокуратури та 3 – СБУ по 60-ти корупційних злочинах) та 70 протоколів про вчинення адміністративних корупційних правопорушень (16 – працівниками прокуратури області, 31 – УСБУ в Закарпатській області, 22 – УБОЗ УМВС в Закарпатській області та 1 – ВВБ при ДПА в Закарпатській області).
    25 кримінальних справ кваліфіковані за ст. 368 КК України (одержання хабара), 5 – за ст.369 (пропозиція або давання хабара), 3 – за фактами зловживання службовим становищем за ст.364 КК України, 5 – за фактами заволодіння та розтрати майна – за ст. 191 КК України. До кримінальної відповідальності по вказаним справам притягнуто 42 особи (39 – по справами прокуратури, 3 – по справами СБУ).
    До адмінвідповідальності притягнуті 4 посадові особи місцевого самоврядування 4-7 категорій (сільські голови та посадові особи сільських рад), 2 – державні службовці (начальник управління праці та соціального захисту населення РДА та головний спеціаліст відділу освіти РДА), працівник державної кримінально-виконавчої інспекції, 3 – працівники освіти (завідувач філії Тячівського професійного ліцею, директор школи), 2 – працівники СЕС та 1 працівник ветеринарної служби.

    Прес-служба прокуратури Закарпатської області

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору