ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатський "Віртус" навіртуалив на 1,2 млн.грн.

    20 апреля 2024 суббота
    24 переглядів

    Прокуратура Закарпатської області порушила кримінальну справу за фактом привласнення державних коштів та їх легалізацію службовими особами ПП «Віртус», за ознаками злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 209 КК України. З бюджету приватному підприємству «Віртус», в порушення Закону України «Про податок на додану вартість», було безпідставно відшкодовано податок на додану вартість на 1,2 млн. грн.Прокуратура області, захищаючи інтереси держави, подала позов до Закарпатського обласного господарського суду щодо відшкодування матеріальної шкоди на згадану суму державі в особі управління державного казначейства України у Закарпатській області, повідомляє "ЗІК".

    У травні службові особи приватного підприємства «Віртус» придбали у ЗАТ «Укрсплав» більше двох тисяч штук струмознімачів на 7,8 млн. грн. з врахуванням ПДВ – 1.3 млн. грн.

    Потім, відповідно до договору комісії, укладеного між ПП «Віртус» та ЗАТ «Укрсплав», фірма доручила «Укрсплаву» реалізувати на зовнішньому ринку вищеназваний товар загальною вартістю 1,2 млн. дол. США, або 6,5 млн. грн. (без врахування ПДВ), тобто 550 дол. США за один струмознімач.

    На виконання вказаного договору ЗАТ «Укрсплав» реалізувало зазначені струмознімачі, а виручені кошти в сумі 1,2 млн. дол. США перерахувало комітенту, який цього ж дня повернув отримані кошти на розрахунковий рахунок ЗАТ «Укрсплав». За результатами проведеної експортної операції, приватному підприємству «Віртус» управлінням державного казначейства у Закарпатській області з Державного бюджету України було відшкодовано експортне ПДВ у сумі 1,2 млн. грн.

    Перевірка встановила, що реальна вартість одного струмознімача складає 60 грн., що підтвердилося висновком комплексної криміналістичної експертизи.

    Внаслідок цієї операції, в порушення Закону України «Про податок на додану вартість», з бюджету приватному підприємству «Віртус» було безпідставно відшкодовано податку на додану вартість в сумі 1,2 млн. грн., які останнім повернуті ЗАТ «Укрсплав».

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору