ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Порядок державної реєстрації речових прав та обтяжень з 01.01.2013 року

    24 квітня 2024 середа
    23 переглядів

    До уваги громадян! З 01 січня 2013 року в Україні почала діяти нова система державної реєстрації речових прав на нерухоме майно.

    Державну реєстрацію речових прав будуть здійснювати державні реєстратори органів державної реєстрації прав на нерухоме майно, та нотаріуси як спеціальні суб'єкти, на яких покладаються функції державного реєстратора прав на нерухоме майно. Державні реєстратори будуть здійснювати державну реєстрацію права власності на новостворене, реконструйоване нерухоме майно, земельні ділянки, безхазяйне майно, та те, яке не було зареєстроване до 1 січня 2013 року відповідно до чинного законодавства.

    Крім цього, державний реєстратор буде здійснювати:

    - реєстрацію обтяжень на підставі встановленої законом заборони користування та/або розпорядження нерухомим майном, рішень судів, що набрали законної сили, державного виконавця про накладення арешту на нерухоме майно, рішення органу місцевого самоврядування про віднесення об'єктів нерухомого майна до застарілого житлового фонду;

    - облік безхазяйного майна за заявою органу місцевого самоврядування;

    - державну реєстрацію припинення іпотеки, обтяження (на підставі заяви державного виконавця, рішення суду), податкової застави;

    - державну реєстрацію прав на підставі рішення суду, що набрало законної сили;

    - надавати інформацію з Державного реєстру прав у формі витягу інформаційної довідки та виписки.

    Здійснення державної реєстрації права, що виникає на підставі нотаріально посвідченого правочину, буде вчинятись тим нотаріусом, який посвідчив цей правочин. При цьому, слід зазначити, що наділення нотаріусів повноваженнями щодо проведення державної реєстрації прав направлено на спрощення такої процедури, а також на максимальне її пристосування до потреб користувачів цієї послуги.

    Для зручності населення графіки роботи органів державної реєстрації прав були переглянуті та затвердженні виходячи з необхідності продовження годин прийому в один робочий день в тиждень до 20.00год. та в суботу до 17.00 год.

    Більш детальна інформація розміщена на сайті Укрдержреєстру www.drsu.gov.ua та сайті Головного управління юстиції у Закарпатській області www.zakjust.gov.ua.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору
    Похожие новости