ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

"Новини Виноградівщини" без редактора?

    29 березня 2024 п'ятниця
    47 переглядів

    Було б великим перебільшенням сказати, що будь-яке керівництво занадто шанує, а тим більше любить журналістів.

    Це так само, як в тій відверто цинічній сімейній бувальщині. Коли чоловіка, котрий прожив півстоліття з дружиною, запитали, чи не хотілося йому розлучитися, то отримали чесну відповідь: «Розлучитися — ні, а ось задушити — так, і не раз». Що поробиш: влада і ЗМІ, нерідко маючи різні інтереси, приречені співіснувати.
    Коли чуєш, як за спиною кажуть «писака», то сприймаєш це як належне. Може, це й краще, ніж лицемірні слова чи грамота від влади? Тут своя дипломатія. Таке буває в інтимних іграх, коли жінки начебто вірять компліментам, добре розуміючи, на чому зупиняються масні очі джентльменів.
    Найкращий журналіст для влади — приручений, як це буває з міліціонерами, чиновниками, суддями тощо, хоч замовні статті (до речі, і особняки авторів) видно за версту.
    У Виноградові редактор районної газети «Новини Виноградівщини» досвідчений журналіст Василь Кіш, маючи підтримку колективу, сприйняв бажання керівництва районної ради усунути його з посади (формальна підстава – закінчення строку дії Контракту, згідно з яким редактор прийнятий на роботу) як спробу політичної розправи. Власне й неозброєним оком видно, що сьогоднішня ситуація є відгоміном передвиборної боротьби, яка виявилася доволі невтішною для Івана Балоги, політичного соратника голови райради Любімова.
    На мою думку, якщо місцева влада намагається в письмовій формі — у вигляді договорів — домовлятися про правила гри із ЗМІ, то це добре. Бо інакше починається телефонне право, цензура і т. ін. Інша річ, коли контракти підписуються для того, щоб посилити контроль чи звільнити неугодних редакторів.
    Нині така ситуація, що чиновники різних рівнів розуміють, що не будуть вічно керувати пресою (як у випадку Любімова О.В.) і вигадують різні способи контролю. Тож треба протиставити їм журналістську солідарність і законодавство.
    Іван ТУПИЦЯ

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору