ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Чи полюють в Закарпатті на таксистів-нелегалів?

    29 березня 2024 п'ятниця
    20 переглядів

    Зловлених "на гарячому" нелегальних таксистів штрафуватимуть на суму від 1,7 тисячі гривень до 8,5 тисячі гривень з конфіскацією транспортного засобу.

    Про це в ході прес-конференції заявив начальник управління державного контролю та нагляду за безпекою наземного транспорту "Укртрансінспекція" Богдан Свіщовский.

    "Якщо говорити про нелегалів, то можна встановлювати штрафні санкції згідно статті 164 Адміністративного кодексу - мінімально 1700 гривень плюс до конфіскації транспортного засобу. А якщо він попадеться вдруге, то сума буде від 1,7 тисячі до 8,5 тисячі гривень. І також можна говорити про конфіскацію і транспортного засобу ", - заявив Свіщовскій.

    Свіщовскій також зазначив, що штрафувати будуть не відразу, а після того, як до вимог даного закону будуть прийняті відповідні правові акти. Закон почне діяти в повній мірі приблизно через три місяці, коли будуть прийняті відповідні законодавчі акти.

    Зміни в законі про автомобільний транспорт допоможуть вивести з тіні нелегальних таксистів. "Цей закон (про автомобільний транспорт) дає можливість більш жорстко контролювати ринок таксі і наводити порядок на цьому ринку .. Раніше ми були не в змозі проводити якісні перевірки і виводити з ринку нелегальних перевізників, але з прийняттям цього закону ми маємо можливість перевіряти будь-якого таксиста ", - зазначив Свіщовскій.

    За його словами, раніше не потрібна була ліцензія, якщо таксист здійснював внутрішні перевезення, і якщо він не був суб'єктом підприємницької діяльності, його ніхто не контролював. Сьогодні зміни до статей 6 і 60 закону про автомобільний транспорт дозволяють здійснювати рейдові перевірки шляхом зупинки транспортного засобу або без зупинки посадовими особами, які мають на це право.

    Чиновники також планують здійснювати пробні закупівлі, перевіряючи їх на наявність ліцензії. Разом з тим робота управління державного контролю та нагляду за безпекою наземного транспорту Укртрансінспекція ускладнюється малою чисельністю штату. Наприклад, у Києві лише 10 інспекторів.

    Як повідомляв MIGnews.com.ua, таксисти зізнаються: з двохсот тисяч машин в Україні 80% - нелегали. Для узаконення шашечок сьогодні достатньо купити ліцензію. Якщо ускладнять процедуру, таксисти загрожують або відбивати гроші новими цінами, або ще глибше піти в тінь.

    РБК-Україна

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору