ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В Закарпатті кількість працевлаштованого населення зросла, а безробіття?

    25 квітня 2024 четвер
    59 переглядів

    У середу, 30 січня, відбулося засідання Закарпатської обласної ради профспілок. У заході взяв участь, зокрема, заступник керівника краю Михайло Попович.

    Учасники засідання підвели підсумки виконання Регіональної угоди між обласною адміністрацією, обласною організацією роботодавців «Закарпаття» та профспілковими об’єднаннями у 2011 – 2012 роках, а також укладення угоди на 2013-2015 роки. Документ узгоджує питання у сфері праці та ефективної зайнятості, режиму і умов роботи, відпочинку та соціального захисту працівників.
    Як зауважив Михайло Попович, в області спостерігаються позитивні тенденції щодо рівня зайнятості населення. Протягом 2012 року на підприємствах краю створено понад 23 тисячі нових робочих місць. Чисельність зайнятого населення області зросла на більш як 10 тисяч осіб.
    На контролі обласної державної адміністрації перебувають питання щодо подолання тіньової зайнятості, своєчасної оплати праці та ліквідації заборгованості по заробітній платі.
    Відповідними робочими групами протягом року проведено 4 535 перевірок, у результаті яких виявлено 2 208 порушень оформлення трудових відносин.
    Середньомісячна заробітна плата в економіці області у січні-листопаді 2012 року становила 2 322 грн. і збільшилася проти відповідного періоду попереднього року на 14,2 %.
    Минулоріч вдалося досягти зменшення заборгованості із виплати заробітної плати майже на 3 мільйони гривень. Наразі заборгованість становить 10,5 мільйонів гривень.
    - Чимало позитивних зрушень досягнуто. Однак, окремі заходи Угоди виконуються ще не в повному обсязі, хоча позитивні тенденції є. Сподіваюся, що спільними зусиллями нам вдасться вирішити проблемні питання, - підсумував Михайло Попович.

    Прес-центр ОДА

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору