ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

У Тячеві обговорили великі та серйозні проблеми діяльності автоперевізників

    20 квітня 2024 субота
    108 переглядів
    Зустріч представників Укртрансінспекції з автоперевізниками

    Днями у Тячеві відбулася зустріч представників Укртрансінспекції у Закарпатській області з автоперевізниками Тячівщини.

    У нараді взяли участь заступник начальника управління, начальник відділу державного контролю та нагляду за безпекою на наземному транспорті в Закарпатській області Володимир Миколайович Мица, головний спеціаліст відділу Державного контролю та нагляду за безпекою на наземному транспорті управління Укртрансінспекції у Закарпатській області Сергій Гейзович Кейс, голова Тячівської державної адміністрації Іван Васильович Бринзяник, заступник голови Тячівської державної адміністрації Федір Степанович Стан, начальник ДПІ у Тячівському районі Закарпатської області ДПС Ілля Ілліч Матьола, начальник відділу ВДАІ Тячівського РВ УМВС України в Закарпатській області Василь Іванович Варга, начальник управління праці соціального захисту населення Тячівського району Олександр Степанович Югас, голова асоціації автоперевізників Немеш Іван Федорович та автоперевізники Тячівського району.
    Нагадаю, що у нашому краї роботу управління Укртрансінспекції Закарпаття очолив Сергій Миколайович Слободянюк. Новостворена Інспекція у Закарпатті контролює весь наземний транспорт – від таксі до тепловоза. Основною темою наради стало питання боротьби з нелегальними перевізниками та якісне надання послуг пасажирам на Тячівщині.
    Річ у тім, що найбільший район Закарпаття може залишитися без належного перевезення пасажирів автобусами. Зараз близько десяти сіл Тячівщини не мають регулярних автобусних маршрутів.
    За словами Федора Степановича, здійснення внутрішньорайонних або приміських автобусних перевезень пасажирів у Тячівському районі проводилося трьома суб’єктами господарювання.
    − На жаль, на сьогоднішній день підприємство ВАТ Тячівське АТП 12141, практично, припинило свою діяльність із перевезень пасажирів. На 10 маршрутах, зокрема, «Тячів-Новоселиця», «Тячів-Мала Уголька», «Тячів-Широкий Луг», «Тячів-Солотвино», «Тячів-Хуст», «Тячів-Лопухів» та інші, на які вони мали дозволи щодо здійснення автомобільних перевезень, − ні один маршрут не виконується. Окрім цього, припинено перевезення на маршруті «Тячів-Широкий Луг» (два маршрути). Що стосується діяльності приватних автоперевізників Асоціації, то робота у них поставлена добре. Порівняно із іншими, вони чітко дотримуються графіків перевезення, якісно їх забезпечують на усіх маршрутах. У нас із ними ніколи не було жодних інцидентів, непорозумінь, конфліктів. Тому хочу подякувати їм за сумлінну й добросовісну роботу. На жаль, у нас по усіх напрямках маршрутів немає отаких людей, які б дійсно змогли забезпечити перевезення населення, − зазначив заступник голови Тячівської державної адміністрації.
    Що стосується охоплення усіх населених пунктів чи напрямків автобусними перевезеннями, то коли здійснювало свою діяльність Тячівське АТП 12141 всі напрямки у районі були охоплені автобусними маршрутами. На жаль, на сьогоднішній день не має перевезення у напрямку «Тячів-Новоселиця», «Тячів-Тарасівка».
    Це на страх і ризик керівництва, згідно з тимчасовим дозволом. Маршрут «Тячів-Лопухово» − перевезення здійснюється автобусом «Ікарус». У тому напрямку дуже поганий стан дороги: автобус ламається і він не регулярно здійснює перевезення. По тих напрямках, які здійснюються приватними автоперевізниками, у районі не має жодних проблем.
    Проблема є на маршруті «Солотвино-Тячів». Тут перевезення пасажирів припинено. Скарг від населення не має, тому що значна кількість пасажирів їздить автобусом «Рахів-Ужгород», який здійснює проїзд через Солотвино у напрямку Тячево, − зазначив Федір Степанович.
    Також у Тячівському районі є велика та серйозна проблема по діяльності «нелегальних» автоперевізників.

    На сьогодні, Укртрансінспекцію в Закарпатській області неабияк турбує стан пасажирських перевезень у Тячівському районі. Не є таємницею, що після банкрутства ТОВ Тячівський АТП, де проводилася передрейсова перевірка транспорту та водіїв, у районі фактично немає належного диспетчерського контролю за регулярністю виконання рейсів перевізниками Тячівщини, за роботою транспортних засобів упродовж дня, медичного огляду перевізників, які виїжджають на маршрути по району тощо.
    Через такі великі проблеми, які склалися у цьому куточку області за декілька років, Укртрансінспекцією й було направлено досвідчених та відповідальних працівників для їх обговорення та вирішення. Місцева адміністрація, «на плечі» якої лягла відповідальність за маршрутні перевезення пасажирів разом із автоперевізниками району, повинна вирішити ці «болючі» питання до 1 квітня поточного року.
    Це буде не легко. Але припинення роботи «нелегальних» перевізників та якісне надання послуг пасажирам на Тячівщині − має неабияке значення у подальшому житті району та його мешканців.

    Т. Горянка

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору