ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

МИКОЛА ТОМЕНКО ЗУСТРІВСЯ ІЗ ЖУРНАЛІСТАМИ В УЖГОРОДІ

    19 квітня 2024 п'ятниця
    55 переглядів

    В Ужгородському прес-клубі відбулася прес-конференція Миколи Томенка, народного депутата України, голови Комітету з питань свободи слова та інформації ВР України.

    Йшлося про ситуацію із свободою слова в Україні, про роботу ВР VII скликання, про те, чи має Україна перспективи у сучасному цивілізованому світі тощо.
    За словами Миколи Томенка, насамперед Комітет, головою якого він обраний, проаналізує ситуацію із законодавством. «Буду більше часу приділяти виконаню законів, а не впровадженню революційних змін. Тому, що законів маємо достатньо, але вони не виконуються, - зазначив голова Комітету з питань свободи слова та інформації ВР України. - Розгортаю також роботу з моніторингу виконання закону до доступу до публічної інформації. ».
    Розширення доступу до інформації – це один важливих пріоритетів, - сказав політик. Він також торкнувся питання діяльності ЗМІ і повідомив: «Ми із Миколою Княжицьким зареєстрували революційний законопроект про демонополозацію теле- і радіо простору. Йдеться про те, щоб суспільство знало, кому саме належить той чи інший телеканал, хто його реальний власник. За нашим задумом, спробуємо дійти до ситуації, коли одна сім’я не володітиме 8 каналами, бо це – пряма загроза національній безпеці». Щодо суспільного телебачення, це для нас пріоритет, але наразі мені здається, що суспільство ще не готове інвестувати власні кошти у таке телебачення, тому наразі повинно активно впливати на контроль і наглядову політику за медіа простором.
    Комітет має намір взятися і за рекламу на телебаченні. За словами Миколи Томенко, в Україні тривалість рекламного блоку на ТБ - одна з найдовших в Європі. Тому
    планується скоротити тривалість з 45 до 30 хв.
    Одним з пріоритетів є і роздержавлення ЗМІ. Політик каже, що сьогодні в Україні почастішали випадки тіньової приватизації ЗМІ, коли засновники доводять видання до банкрутства, а потім за копійки купують.
    Щодо своєї роботи протягом 5 років, М. Томенко розповів, що видав свій звіт 100-тисячним накладом. Микола Томенко презентував і традиційний «Український щорічник». На щодень у ньому відзначені дні народження відомих українців, а також від «іменинника».
    Також Закарпаття другим після Києва отримало у подарунок диски «7 природних чудес України» -- у допомогу для викладання географії у школах.
    Аналізуючи звернення людей, М. Томенко каже, що в останні роки причина звернень кардинально змінилася. Так, 80 % людей просять допомогти коштами на лікування, а не, наприклад, квартиру видати, як це було «популярно» раніше. «У нас посадовці борються, хто і в кого буде закуповувати медикаменти за державний кошт, а треба йти зовсім іншим шляхом. Охорона здоров’я повинна бути одним із основних пріоритетів», - каже нардеп.
    Заступник голови Закарпатської обласної ради Андрій Сербайло подякував Миколі Томенку за постійну увагу до Закарпаття. «Проекти, які Ви реалізовуєте, активно пропагують і наш край, і наших людей», - сказав А. Сербайло. Також він повідомив, що уже домовлено із народним депутатом про підтримку наступного випуску літературної серії «Між Карпатами і Татрами». 20-й випуск стосуватиметься творчості Василя Симоненка.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору