ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

"Антионкологічний" семінар для безробітних відбувся у Мукачеві

    20 квітня 2024 субота
    19 переглядів

    Семінар на Закарпатті був присвячений боротьбі з онкологічними захворюваннями.

    З кожним роком у всьому світі кількість смертей від раку прогресує. Медики невпинно працюють над подоланням цього страшного недугу проводячи науково-практичні семінари, ділячись досвідом та досягненнями. Однак рак – хвороба непередбачувана, тому вгадати, в якій точці земної кулі він найбільше себе проявить, складно.

    На сьогоднішній день, цей страшний діагноз вже не можна вважати вироком, адже більшість випадків, якщо хворобу виявлено на незапущеній стадії, все-таки виліковується.

    Щоб підвищити обізнаність про рак як про одне із найстрашніших захворювань сучасної цивілізації, привернути увагу до запобігання, виявлення та лікування цього недугу, 4 лютого Міжнародним союзом по боротьбі з онкологічними захворюваннями проголошено Днем боротьби проти раку. З цього приводу, спеціалісти Мукачівського міського центру зайнятості провели семінар для безробітних громадян, присвячений одній з найгостріших проблем сучасності – боротьбі з онкологічними захворюваннями. На запрошення служби зайнятості люб’язно відгукнулась лікар-онколог Мукачівської центральної районної лікарні - Катерина Іванівна Ніжаловська.

    Ділячись величезним досвідом роботи в галузі виявлення та лікування онкологічних захворювань, лікар розповіла також про методи запобігання цієї хвороби. Виявляється, що виникнення 43 % випадків ракових захворювань можна запобігти за допомогою таких норм здорової поведінки:

    - заборона паління сигарет дітьми;

    - фізична активність, збалансоване, здорове харчування;

    - вакцинація проти вірусів, що впливають на рак;

    - уникання тривалого перебування на сонці і в солярії.

    З безробітних громадян, що перебувають на обліку в Мукачівському міському центрі зайнятості в пошуках роботи, участь у семінарі взяли 25 осіб. Слухачі були зацікавлені цією непростою проблемою, ставили запитання щодо свого особистого здоров’я та здоров’я своїх родичів і близьких.

    Погодьтеся, напевно немає жодної людини, у якої б від раку не постраждав близький родич чи знайомий. Особливо боляче, коли хворіють діти. Та хочеться вірити, що невдовзі, завдяки об’єднанню всієї світової спільноти небайдужих людей, настане час, коли ця страшна недуга стане в один ряд з хворобами, які людство успішно виліковує.

    Оксана Коваленко, провідний спеціаліст відділу надання соціальних послуг Мукачівського міського центру зайнятості.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору