ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Яблука із закарпатських плодорозсадників дегустували в Дніпропетровську

    23 квітня 2024 вівторок
    52 переглядів

    Про переваги, особливості вирощування та перспективи нових, стійких до хвороб сортів яблук дізнавались дніпропетровські журналісти під час презентації, яку провели представники плодорозсаднику ДП «Голланд Плант Україна» (успішно працює на Закарпатті) 21 лютого у Дніпропетровську.

    Також відомим виробником яблук на Закарпатті є Ранет-фермерське господартво із с. Тарнівці Ужгородського району

    Як зауважив директор дочірнього підприємства «Голланд Плант Україна» Рудольф Банатфі, серед країн Європи Україна має найкращі можливості для вирощування яблук. Враховуючи кліматичні умови та властивості ґрунту, для яблуневих садів придатна майже вся територія нашої країни. Витрати на виробництво нижчі, ніж у Європі. Ринковий попит є і зберігатиметься ще довгий час. Варто врахувати, що найближча сусідня держава для експорту продукції – Росія. До того ж тільки в Україні існує дотаційна підтримка вітчизняного виробника. Усі ці переваги сприятимуть тому, щоб найближчі 10-15 років саме цей напрямок садівництва успішно розвивався.
    ДП «Голланд Плант Україна» має 20-річний досвід, а з 2004 року успішно працює в Україні, на Закарпатті. Продукція плодорозсаднику – саджанці сортів яблунь, вишні, черешні, сливи, абрикосу. В рамках програми «Клуб «Натуральне Яблуко» плодорозсадник проводить серію заходів з популяризації нових сортів в Україні.

    «Ринок майбутнього за нашими новими сортами яблук», - переконаний Сейчі Саболч, представник ДП «Голланд Плант Україна». Він розповів, що мета компанії - надання можливості споживачу вживати безпечний, здоровий продукт. В даний час плодорозсадник володіє виключними ліцензійними правами на 13 нових, стійких до хвороб сортів яблук, з яких вісім - абсолютно нових десертних сортів.
    «Ми вивчили попит і пропозицію на ринку. Найперспективнішими, за нашою оцінкою, серед жовтих яблук сьогодні є такі сорти, як Луна, Сіріус, Оріон, серед червоних – Розелла, Ред Топаз, Рекарда, Ренора. Саджанці вирощуються згідно зі стандартом і розходяться по всій Україні», - додав Сейчі Саболч. Завдяки стійкості до хвороб, рослини потребують менше хімічних оброблень. Відповідно, шкідливих речовин у плодах накопичуватиметься менше.

    За словами фахівців, у Європі більшою популярністю користується жовте яблуко. Україна поки що орієнтується на червоні плоди. Жовті яблука, завдяки своїй гіпоалергенності, використовуються також у виробництві харчування для дітей.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору