ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Директор філії "Тячів ДСЛГ" попросив допомоги у Олександра Ледиди

    29 березня 2024 п'ятниця
    25 переглядів

    Відкритий лист директора філії "Тячів ДСЛГ" до Ледиди О.О.
    


    ​​Голові Закарпатської ОДА
    ​п.Ледиді О.О.

    Шелемби В.М., директора філії «Тячів ДСЛГ" 3.14.01.09р. по 23.08.2012р.,
    ​Тячівський р-н, с.Вільхівці, Жовтнева,29
    ​Тел.........,
    ​​​Відкритий Лист

    ​Звернутися до Вас в такий спосіб мене змусило брутальне ігнорування, присланим з Києва, так званого «антикризового менеджера», директора «Закарпатагролісу» Смоліна В.О., діючого законодавства на посаді цього багатостраждального підприємства. Як керівник Тячівського підрозділу з майже чотирирічним стажем та юрист, спробую викласти короткий аналіз «творчості» цього, на мою думку, вкрай небезпечного індивіда, як для такого проблемного підприємства, яким є облагроліс, так і для сотень людей, що роки віддали лісовій галузі та працюють у системі агролісу. Присланий (чи засланий) до Закарпаття цей «гуру» менеджменту навесні 2012року, з початку у якості перевіряючого, а з червня його призначено генеральним директором «Закарпатагролісу». Погоджуюся з тим, що за попереднього керівництва підприємство вже перебувало на межі повного економічного колапсу і з приходом нового очільника понад півтисячний колекти агролісу сподівався на позитивні зрушення. Та, як каже народна мудрість: "Не так сталося як гадалося".
    Ще з весни 2012 року, у якості ревізора, Смолін майже «перевернув» агроліс тотальними перевірками. Варто зазначити, що у складі перевіряючих з МінАП та продовольства була група міністерського аудиту до складу якої входили надзвичайно кваліфіковані спеціалісти і їхні висновки та пропозиції ( у разі виконання) реально поліпшили би фінансове становище підприємства. Однак, Смолін відверто проігнорував слушні пропозиції фахівців-аудиторів, продовжив найгірші традиції керування попередника, за які той через подання прокурора області був звільнений міністром та почав впроваджувати власні управлінські ноу-хау, які і у мене як аудитора податкової служби відділу аудиту юридичних з шестирічним стажем, так і у «старожилів» лісового господарства викликали в буквальному сенсі жах. Перші кроки цього «антикризового менеджера»:
    1. Повна тримісячна заборона заготівлі та реалізації лісопродукції із липня 2012року, метою якої було в буквальному сенсі покласти на коліна керівників районних філії через ріст боргів по зарплаті та обов*язковим платежам, що в свою чергу зробило їх ще більш вразливими перед контролюючими органами та створило додаткові причини тиску на них з боку самого Смоліна.;
    2. Початок маштабних перевірок ведення лісового господарства заступником Смоліна Сульзою, який безсоромно наплювавши на реальний стан лісфонду агролісу та умови заготівлі, почав доводити такі «показники» керівникам філій які тим і не снилися у найгірших снах, що це за показники не важко здогадатися.;
    3. Однією з причин звільнення попереднього керівника агролісу було впровадження 2.5% збору з філій від валової виручки на утримання обласного апарату, неправомірність такого збору встановлено і перевірками ДФІ і висновком внутрішнього аудиту МінАПК, але для «антикризового менеджера» як кажуть закони не писані. Він шляхом відвертих погроз змусив керівників філій перерахувати сотні тисяч гривень на рахунок облагролісу взагалі без якого небудь законного формулювання, а самі філії (навіть фінансово-стабільні) завершили кінець року з боргами майже по всіх обов*язкових платежах.;
    4. Ще однією з причин звільнення попередника Смоліна з посади була відсутність механізму погашення розстрочених боргів згідно мирової угоди. І тут «антикризовий менеджер» навіть пальцем не поворухнув, а сама, і так суперечлива мирова угода, з правової точки зору, на межі зриву.;
    5. Звільнивши найбільш неугодних, на думку Смоліна, керівників Тячівського та Хустського підрозділів він призначив на їх місця нових, а контроль над ними доручив своєму тестю, районному екологу Бокочу В.М., який безсоромно називає себе «смотрящим» за цими філіями. Цей товариш прославився тим, що свого часу будучи керівником Тячівської філії крав гроші з рахунку підприємства шляхом прямого переказу на банківський рахунок у погашення власного кредиту у кред.спілці «Мрія». Подейкують, що навіть бувалі правоохоронці, доки не отримали відповідні докази, не вірили, що психічно здоровий злодій може красти гроші так відверто та безпечно.;
    6. Більше 80% відсотків робочого часу Смолін проводить у незрозумілих відрядженнях, а його вояжі, нібито у справах підприємства, коштують банкрутуючому агролісу величезних сум.
    Болючою проблемою, з якою стикнулися працівники облагролісу пенсійного віку стала відмова органів пенсійного фонду включати до трудового стажу великі періоди їхньої роботи в агролісі через несплату внесків до ПФ за мировою угодою. Особливо ця проблема гостра для Хустського підрозділу, борги якого внаслідок відвертого небажання Смоліним виконувати зазначену мирову угоду та ріст поточного боргу у ПФ дотягують до мільйона гривень. Тобто, завдяки антикризовим заходам Смоліна люди реально позбавлені конституційного права на пенсію, і ця проблема, через небажання Смоліна виконувати згадану мирову угоду починає набувати загрозливих маштабів.
    Окремого розділу подвиги цього «начальника» заслуговують на Тячівщині. Тут завдяки проживанню «смотрящого» Бокоча «найгарячіше», і з Вашого дозволу коротко зупинюся на декількох моментах, характерних для району, а почати варто з так званої сумнозвісної «газової справи». Як відомо, навесні 2012 року у напрямку сіл румуномовного куща району було розпочато прокладання газогону, під частину якого мала бути вирубана та вилучена із лісогосподарського обороту ділянка лісу біля 1.га Тячівського агролісу. Загальновідомо, що вилучення лісових ділянок для інших, ніж ведення лісового господарства потреб та порядок відшкодуваня збитків лісовому господарству, передбачені законодавством, а саме вилучення проводиться лише з дозволу Кабміну.
    Газифікація потрібна і на неї вже давно чекають у тисячах дворогосподарств району. Як годиться, таку важливу справу взяв під контроль сам генеральний Смолін. Дав доручення провести за участю еколога обстеження лісу під газопровід, розрахувати та стягнути збитки належні підприємству, сума яких склала 919500,00 грн.. також неодноразаво сам перебував на місці прокладення газогону. Чим ця історія закінчилася, а правильніше продовжилася відомо. Після спілкування Смоліна з підрядниками, що проводять газ за кошти населення, з матеріалів вирубки під газопровід загадково зникли і розрахунок збитків і акт обстеження еколога, до речі тим екологом був сумнозвісний тесть Смоліна, відомий любитель за кошти державного підприємства гасити власні кредити Бокоч В.М.. Чим ця історія продовжилася для мене як керівника, теж відомо, піддавши сумніву законність цих оборудок я був негайно звільнений «заднім» числом (справа зараз у суді), а незаконну вирубку лісу під газогін продовжив новопризначений приятель, а на мою думку подільник, Бокоча Малько В.В.. З метою, дискредитації мене та колективу Смолін буквально закидав правоохоронні органи відверто брехливою інформацією щодо нашої роботи, але сподіваюся, що як істина так і відверто замовний характер довідки ДФІ у Закарпатській області по Тячвському держспецлісгоспу буде встановлено правоохоронцями. Також впевнений, що розпочате відповідними органами досудове розслідування у так званій «газовій справі» дозволить, у буквальному сенсі, визволити агроліс від «антикризового менеджера» Смоліна та його «опричників».
    Та повернімося до газогону, початку роботи якого не один місяць з нетерпінням очікують у декількох тисячах дворів. Новопризначений голова Тячівської РДА, отримав у спадок, завдяки Смоліну і Ко, не лише доведений до ручки агроліс, але перед ним постало непросте питання, як завершити, у законний спосіб, введення в експлуатацію газогону, «лісова» частина якого, завдяки тому ж таки Смоліну, що перебрав на себе повноваження Кабміну та самого Азарова під великим сумнівом з правової точки зору. Та найгірше те, що окрім районної влади заручниками «антикризових методів» Смоліна стали тисячі людей, які лише за підведення газу до двору віддали кожний по 10 тис.грн.. Тобто мільони гривень, які пересічні жителі району заробили важкою працею, завдяки засланому менеджеру Смоліну вкладені у справу, законність якої під питанням і невідомо коли це питання буде вирішено.
    ​Про здобутки цього керівника можна писати реферати по кримінальному праву і тому я від себе особисто, і запевняю, від понад півтисячного колективу облагролісу, від людей, які очікують на завершення газифікації у їхніх селах хочу задати Вам, Олександре Олександровичу прості запитання:
    - Чи не зловживає засланий менеджер Смолін гостинністю Вашою та закарпатців?
    - Чи не настала потреба провести неупереджений аналіз його майже дев*ятимісячного «експерименту» над лісовою галуззю Закарпаття?
    - З огляду на маштаби та активність Смоліна. Чи не потрібно на рівні області дати доручення відповідним службам впритул зайнятися визначенням шкоди нанесеної Закарпаттю цим товаришем, який відверто зневажає наш край?
    - Чи не потрібно з*ясувати причини відсутності реагування з боку інспекції праці на звернення громадян, в тому числі на «гарячу лінію» щодо невиплати зарплати звільненим за його каденцію працівникам?
    - Чи не настав час надіслати звернення до МінАП та продовольства з інформацією про «антикризові заходи» Смоліна в облагролісі та їх наслідки?
    Усвідомлючи відповідальність за викладене у цьому листі підписуюся під кожним словом та готовий надати докази відверто-злочинних дій горе керівника Смоліна та його команди.
    ​З повагою!

    ​23.02.2013р. ​В.Шелемба

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору