ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Бенедикт XVI розповів про радощі і складнощі папства

    29 березня 2024 п'ятниця
    44 переглядів

    Бенедикт XVI розповів про радощі і складнощі папства

    Під час своєї останньої аудієнції у середу на площі Святого Петра у Ватикані Папа Римський Бенедикт XVI, який зречеться престолу в четвер, згадав про радощі та складнощі восьмирічного керування католицькою церквою.

    Про це повідомляє Associated Press.

    "У мене були моменти радості та світла, але також моменти, які не були легкими... моменти... бурхливого моря та різких вітрів", - сказав Бенедикт XVI, пригадуючи своє служіння церкві.

    Глава Католицької церкви, який вперше за 600 років вирішив добровільно залишити престол у Ватикані, також згадав день, коли його було обрано понтифіком, - 19 квітня 2005 року. У цьому контексті сьогодні він звернувся до Бога зі словами: "Це великий тягар, який ти поклав на мої плечі".

    Водночас Бенедикт XVI зауважив, що він ніколи не почувався самотнім і подякував кардиналам та колегам за їхню допомогу, а також "за розуміння та повагу до цього важливого рішення (зречення престолу - Ред.)".

    Крім того, Бенедикт XVI подякував вірянам, десятки тисяч яких тримали плакати з надписами "Дякую!", на підтримку його наміру залишити папське крісло. Понтифік нагадав про причини зречення престолу. "Любити церкву також означає мати сміливість приймати важкі, болючі рішення, завжди пам'ятаючи про благо церкви, а не своє", - зауважив Бенедикт XVI.

    Під час останньої аудієнції Папа Римський на напіввідкритому папамобілі зробив велике коло навколо площі Святого Петра, зупиняючись для того, щоб поцілувати та благословити дітей.

    Останню аудієнцію Бенедикта XVI, яка проходила кожної середи протягом восьми років, відвідали десятки тисяч людей.

    Як повідомляв УКРІНФОРМ, зречення Бенедикта XVI має відбутися 28 лютого о 19.00 за київським часом. Причиною зречення понтифіка є стан його здоров'я та похилий вік. Після цього у Ватикані буде оголошено режим "вакантного престолу", який закінчиться після обрання у березні цього року нового понтифіка.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору