ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Якісна робота «швидкої» в Закарпатті під особистим контролем Олександра Ледиди

    19 квітня 2024 п'ятниця
    50 переглядів

    Про це сьогодні розповів на прес-конференції журналістам голова Закарпатської ОДА.
    Очільник Закарпаття зазначив, що одним з головних своїх завдань, як керівника області вважає саме вдосконалення роботи медичної сфери.

    – Перше і головне наше завдання сьогодні – налагодити якісну роботу територіального відділення екстреної та швидкої допомоги. Ви знаєте, що це питання на особистому контролі Президента. Тому 65 мільйонів гривень ми вже запланували саме на «швидку». Не менш важлива тема – повне забезпечення пацієнтів ліками. На це передбачено 94 мільйони. Закарпаття, до речі, залишається одним з небагатьох регіонів України, де в обласних закладах 100-відстокове забезпечення ліками та якісним харчуванням – 40 та 16 гривень відповідно витрачають задля цього на кожного пацієнта щодоби. Маємо і підтримку держбюджету – так, за рахунок державних субвенцій майже 9 мільйонів гривень піде на закупівлю медпрепаратів для швидкої допомоги, по 5,5 млн. – на придбання витратних матеріалів та ліків для медзакладів та обіцяне керівництвом держави відшкодування вартості ліків гіпертонікам, - говорить Олександр Ледида.
    За словами очільника краю, цьогоріч медицина в області отримає 459 млн. грн. – на 25% більше порівняно з минулим роком. Більше 54 мільйонів гривень заплановано спрямувати на фінансування 8 обласних програм, серед яких – програми «Цукровий і нецукровий діабет» та «Розвиток і вдосконалення нефрологічної служби в області».
    Також, Олександр Ледида розповів мас-медійникам краю і про те, що у минулому році, закарпатці-пільговики отримали більше квартир, ніж за всі роки Незалежності.
    − На виконання соціальних ініціатив Президента у рамках державних програм закупівлі житла у 2012-му в області освоєно більше 2 млн. грн.
    За ці кошти придбано 11 квартир. Із них- 3 – для інвалідів війни, 4 помешкання придбано для воїнів-інтернаціоналістів та 4 – для громадян, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС.
    Також у 2013 ми вперше вручили житло учасникам Олімпійських ігор із Закарпаття - Аннамарі Чундак та Йосип Пеняк отримали однокімнатні квартири у комфортному районі Ужгорода по вул. Осипенка. На це з обласного бюджету виділено більше 600 тис. грн. А закарпатська школа олімпійської підготовки отримала сучасний мікроавтобус для виїздів закордон, - зазначає голова Закарпатської ОДА.
    Окрім цього, Олександр Ледида також повідомив присутніх журналістів і про те, що він
    серйозно налаштований на реконструкцію площі Народної в Ужгороді.
    −Я прийняв рішення, буде ще одна експертна рада, вирішуватимемо, як діяти, бо та ситуація, яка зараз є із площею, мене не влаштовує», – говорить очільник краю.
    Голова Закарпатської ОДА Олександр Ледида зазначив, що він «не є спеціалістом з культурної спадщини», але «якщо це футбольне поле, або великий газон, то його треба облаштовувати».

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору
    Похожие новости