ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Громадський контроль має спонукати суд до прозорості у справі Нагірного

    29 березня 2024 п'ятниця
    14 переглядів

    У вівторок, 9 квітня, керівник краю Олександр Ледида зустрівся з прокурором Закарпатської області Анатолієм Петрунею.
    Зокрема, торкнулися й теми резонансної справи Павла Нагірного. Олександр Ледида наголосив:
    – Справа має розглядатись об’єктивно та неупереджено. Інакше й бути не може, адже той резонанс, котрий сьогодні існує навколо цієї ситуації, та громадський контроль, безперечно, мають тільки спонукати всі правоохоронні структури, судову гілку влади до прозорості.
    У свою чергу, обласний прокурор Анатолій Петруня роз’яснив деякі моменти ситуації:
    – Ми очікуємо результати оскарження рішення Хустського районного суду щодо повернення справи організації розслідування у загальному порядку. Оскільки спочатку справа направлялася у Хустський районний суд для застосування щодо Нагірного заходів медичного характеру, адже згідно з експертизою львівських лікарів на момент притягнення до кримінальної відповідальності він знаходився у неосудному стані. Відтак ухвалою суду був поміщений до медзакладу. Тобто на момент виписки з Берегівської лікарні прокуратура вже передала справу до суду і ні ми, ні органи внутрішніх справ не мали правових підстав для його затримання після виписки чи будь-яких інших дій.
    Після повернення справи на додаткове розслідування, воно проводитиметься у загальному порядку, з направленням до суду обвинувального акту. Крім того, прокуратура буде ініціювати питання обрання запобіжного заходу – утримання Нагірного під вартою, резюмував Анатолій Петруня.
    Прес-центр ОДА

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору