ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В Україні розпочалася робота над реформою місцевого самоврядування

    19 квітня 2024 п'ятниця
    17 переглядів

    21 березня на засіданні Ради регіонів під головуванням Президента України Віктора Януковича було розглянуто питання про реформування місцевого самоврядування в Україні. І зараз, згідно рішення Гаранта, в Україні проходить обговорення Концепції реформування місцевого самоврядування.

    Як пояснив Володимир Закурений, перший заступник голови Закарпатської обласної ради, у цієї Концепції є ряд принципових переваг. По-перше, це можливість створення чіткої вертикалі управління на трьох рівнях (базовому, районному та обласному). По-друге, розмежування функцій та повноважень державної та місцевої влади. По-третє, збільшення територіальних громад (до 5000 осіб), що дозволить їм підвищити прибутковість бюджетів, отримати додаткові ресурси для вирішення соціальних завдань та проблем розвитку.
    - Закарпатці повинні якомога активніше долучитися до цього процесу, - зауважив Володимир Закурений. – Ми повинні перестати скиглити, мовляв, і те нам не подобається, і це нам не підходить, а почати працювати. Подавайте свої пропозиції, зараз у вас є така можливість. Незалежно від політичної приналежності чи ідейних поглядів, ми повинні спільними зусиллями сформувати ту систему, яка могла б найефективніше захищати права закарпатців на всіх рівнях: від сільської ради до обласних адміністрації та ради. І запропонована нині Концепція реформування місцевого самоврядування якнайкраще може впоратися із цим завданням.

    Прес-служба Закарпатської обласної організації Партії регіонів

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору