ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В Ужгороді визначили переможців обласного фестивалю-конкурсу «Воскресни, писанко» (ФОТО)

    25 квітня 2024 четвер
    35 переглядів
    Голова Закарпатської ОДА Олександр Ледида нагородив переможців конкурсу

    Дерев’яні, паперові, металеві, прикрашені бісером, крупами, візерунками – тисячі писанок та крашанок сьогодні прикрасили центр Ужгорода. Виконані за всіма можливими унікальними техніками, свої великодні дерева сюди привезли 54 команди з кожного району Закарпаття.

    На кованих гілочках кожного металевого дерева, висотою майже у людський зріст, розмістили від ста до трьохсот самобутніх Великодніх яєць. Кожне – ручної роботи, усі учасники команд – у традиційних вишиванках.

    Дванадцятирічна Оксана розповіла: писанки для конкурсу виготовляла вперше, а такого різноманіття писанок не бачила ще ніколи в житті:

    – Це просто неймовірно! Я знала, що писанкових дерев буде багато, але такого не очікувала. Мої писанки розмальовані вручну традиційними візерунками, а ось ці – викладені гречкою та пшоном. Виготовлення кожного такого яєчка займає не менше двох годин.

    54 писанкових дерева розташували по периметру площі Народної в Ужгороді. По центру – писанка найбільша. Величезне кількаметрове яйце, розмальоване у блакитно-жовтих кольорах.

    Голова Закарпатської ОДА Олександр Ледида нагородив переможців конкурсу цінними подарунками, грошовими преміями та відзнаками обласної адміністрації.

    Отже, заохочувальними призами та грамотами нагороджено команди Ужгорода та Мукачева, а також Мукачівської та Ужгородської спеціалізованих шкіл-інтернатів, та Ужгородського професійного ліцею і Мукачівського професійного ліцею сфери послуг.

    Призерів конкурсу на найкраще писанкове дерево визначали у трьох номінаціях: серед команд міст та районів, закладів обласного підпорядкування та професійно-технічних навчальних закладів.

    Відтак, 3 місце посіли:

    - Команда Тячівського району;

    - Обласний Палац дітей та юнацтва;

    - Ужгородське вище професійне училище торгівлі та технологій харчування.

    Володарями призів за 2 місце стали:

    - Команда Перечинського району;

    - Хустська спеціалізована школа-інтернат І-ІІ ст.;

    - Тячівський професійний ліцей.

    А переможцями конкурсу, – володарями 1 місця, – названо:

    - Команду Хустського району;

    - Закарпатський центр науково-технічної творчості учнівської молоді;

    - Міжгірський професійний ліцей.

    Нагадаємо, цими вихідними в обласному центрі триває ще одна творча подія – міжнародні танцювальні змагання «Uzhgorod Open 2013». Відтак, Олександр Ледида на святі писанок вручив традиційну закарпатську вишиванку президенту Федерації танцювального спорту України Борису Дейчу.

    483.jpg

    2836.jpg

    5694687057567.jpg

    2245.jpg

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору