ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Рада адвокатів Закарпатської області звернулася до адвокатів та юридичної спільноти краю

    29 березня 2024 п'ятниця
    23 переглядів

    Звернення Ради адвокатів Закарпатської області до адвокатів та всієї юридичної спільноти краю

    Як вже повідомлялося, десяток адвокатів Закарпаття, серед яких особа, Свідоцтво на право заняття адвокатською діяльністю якої анульовано Рішенням дисциплінарної палати КДКА Закарпатської області – Машкаринець О.А., направили до ВКДКА скаргу на голову Ради адвокатів Закарпатської області, Фазекоша О.А. В зазначеній скарзі вони просять притягнути Фазекоша О.А. до дисциплінарної відповідальності та анулювати його Свідоцтво на право заняття адвокатською діяльністю з мотивів проведення ним та Немешом П.Ф., Олексиком Х.М. в незаконний спосіб Установчої конференції адвокатів Закарпатської області та незаконного здійснення Фазекошом О.А. адвокатської діяльності.

    У відповідь на дану скаргу, голова Ради адвокатів Закарпатської області, Фазекош О.А. звернувся до адвокатів краю про те, що вказана скарга є абсолютно безпідставною, як по порядку проведення Установчої конференції адвокатів Закарпатської області, так і по правомірності здійснення ним адвокатської діяльності, є ряд судових рішень, що мають преюдиційне значення і мета цієї скарги одна: компрометувати новообрані органи адвокатського самоврядування на Закарпатті та дестабілізувати їх діяльність. Як нещодавно стало відомо, на підставі окремої ухвали Окружного адміністративного суду міста Києва по справі № 826/1459/13-а від 15.04.2013 року, Генеральною прокуратурою України за наявністю підстав для вирішення питання про притягнення до кримінальної відповідальності Голови та членів Організаційного комітету по підготовці проведення позачергового з’їзду адвокатів України, які умисно не виконали ухвалу Окружного адміністративного суду м. Києва від 06 лютого 2013 року з питань забезпечення адміністративного позову, відкрито кримінальне провадження. Нагадаємо, що членами оргкомітету по проведенню зазначеного заходу в смт. Затока Одеської області були Авраменко Г.М., Фостюк А.Я., Баранська Н.С., Дурдинець В.В., Задніпровський О.П.

    Крім того, серед активних учасників зазначеного дійства в смт Затока були адвокат Лариса Герасько (член редакційної комісії), громадянка Ольга Машкаринець та інші особи з Закарпаття, які були ініціаторами та підписантами абсолютно невмотивованої та юридично недолугої скарги до ВКДКА на голову Ради адвокатів Закарпатської області, Фазекоша О.А.

    Як кажуть, на злодії і шапка горить. Тепер їм доведеться турбуватися не про правомірність формування новообраних органів адвокатського самоврядування на Закарпатті та скаржитись на Олексія Фазекоша, а здійснювати пошук фахівців, які можуть надійно та ефективно забезпечити їх захист у випадку притягнення їх до кримінальної відповідальності.

    Зі своєї сторони, Рада адвокатів Закарпатської області зазначає, що в складі новообраних органів адвокатського самоврядування є багато фахових людей, серед них, п’ять Заслужених юристів України: Петро Немеш, Віктор Отовчиць, Олександр Бондаренко, Іван Рибар, Іван Мойсюк, професор, зав. кафеди цивільного права ЗакДУ – Хома Олексик, та такі знані і рейтингові Закарпатські адвокати як Нінель Масяк, Валентин Гончаров, Василь Кошеля, правовими послугами та юридичними консультаціями яких, зазначені особи можуть скористатися.

    Прес-служба Ради адвокатів Закарпатської області

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору
    Похожие новости