ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В Закарпатті відбудуться змагання зі спортивного орієнтування

    28 березня 2024 четвер
    20 переглядів

    Понад 1000 спортсменів з різних країн очікують на змаганнях зі спортивного орієнтування на Закарпатті.

    Про це у п’ятницю, 17 травня, під час брифінгу розповів директор Закарпатського центру туризму Володимир Чепа. 12-14 жовтня 1963 року поблизу міста Ужгород відбулися перші Всесоюзні змагання з туристського орієнтування, які започаткували спортивне орієнтування як вид спорту не тільки в Україні, а й у всьому колишньому Радянському Союзі.
    Цьогоріч в обласному центрі 25 вересня стартують Міжнародні змагання «Кубку Дружби – 2013» з нагоди 50-річчя спортивного орієнтування в Україні. Спортсмени змагатимуться у спринті, на довгих та середніх дистанціях (світові рангові змагання) в особистому та командних заліках.
    Федерації 14 країн підтвердили участь у змаганнях. Проте їхня кількість ще може в рази збільшитися. На офіційному сайті змагань невдовзі розпочнеться онлайн-реєстрація охочих взяти участь у Кубку дружби.
    - Вже близько 20 учасників перших змагань зголосилися не тільки приїхати до Ужгорода, а й безпосередньо взяти участь у спортивних змаганнях. Адже наш вид спорту є досить лояльним щодо віку. Займатися ним можна як у 14 так і в 90 років, - розповів головний суддя «Кубку Дружби – 2013», світових рангових змагань та Чемпіонату України з багатоборства Віктор Кірьянов.
    Велика кількість закарпатців займаються спортивним орієнтуванням.

    - Цей вид спорту – неабияка пропаганда здорового способу життя. Він входить до другої групи пріоритетних видів спорту в області. 5 наших спортсменів систематично їздять на всеукраїнські змагання. Тому за підсумками 2013 року, якщо їхні успіхи будуть на хорошому рівні, вони зможуть отримати стипендії обласної державної адміністрації, - відзначив начальник управління молоді та спорту обласної адміністрації Віталій Ерфан.

    Значні успіхи на міжнародній арені показують закарпатські велоорієнтувальники, які є основою національної збірної. За останні роки підготовлено більше 50 кандидатів у майстри спорту, 6 майстрів спорту, які виступають у різних видах орієнтування (лижне, вело-, бігове орієнтування). Закарпатські тренери успішно працюють у зарубіжних клубах Данії, Норвегії, Англії, Словаччини та Угорщини.
    Прес-центр ОДА

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору