ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Ужгородські депутати влаштували земельний дерибан

    28 березня 2024 четвер
    60 переглядів
    Між депутатами поділено зелені зони, прибудинкові території та землі парків

    Між депутатами поділено зелені зони, прибудинкові території та землі парків – рішеннями нинішньої сесії Ужгородської міськради, без проведення будь-яких аукціонів і можливої перспективи залучення таким чином коштів до міського бюджету.

    Сьогодні депутатська більшість Ужгородської міської ради знову, вчергове перетворила сесію на «розподіл» землі загального користування серед «своїх». Порядком денним нинішнього засідання міськради до розгляду пропонувалось 47 робочих питань, трохи менше половини яких склали саме земельні питання.

    Серед питань: і ті, що ще до дня проведення сесії у багатьох ужгородців викликали щонайменше саркастичний подив – як от у випадку із наданням в оренду земельної ділянки неподалік стадіону «Авангард» під поле для гольфу. І рішення, які нівелюють всі обіцянки міської влади щодо збереження зелених зон, бо ж дозволяють спорудження все нових МАФів чи й офісних центрів якраз на тих таки зелених зонах.

    Так, скажімо, одним із рішень депутати надали дозвіл на оренду "з метою обслуговування власного майна" по проспекту Свободи, між будинками №29 й №31. Свого часу обурені першими кроками нахабної забудови зеленої зони, що лежить у цих межах, мешканці прилеглих будинків ущент розбили фундамент під МАФ, який було залито на ділянці буквально в одну ніч. Нині ж цю територію депутати знову віддали в оренду з метою обслуговування майна. Однак, якого саме – незрозуміло, бо ж на тому місці ніякого фактичного майна не спостерігається, крім того, зазначена ділянка відноситься до земель загального користування, а отже, не може бути оформлена як приватна власність, обурювались під час сесії представники опозиційних фракцій.

    Власність на ділянку у межах паркової зони пов’язують із депутатом міської ради Тарасом Румянцевим, котрий свого часу в якості «тушки» поповнив ряди фракції Партії регіонів у міській раді. Його ж прізвище фігурує у розмовах про ще одне прийняте сьогодні земельне рішення – щодо надання в оренду 3-ьох сотин землі в межах парку «Підзамковий», яким наразі в якості директора й «опікується» Тарас Румянцев. На території в 0,03 га парку нещодавно було залито шар фундаменту, який потім і був оформлений як «власне майно». Для обслуговування цього «майна» і надано сьогодні в оренду частину парку.

    Окремим пунктом цього ж рішення депутати погодили оренду земельної ділянки підприємству «БудКеш» для обслуговування власних нежитлових приміщень по вул. Белінського. Йдеться про торгові приміщення, через зведення яких із порушенням санітарних і побутових норм свого часу розгорівся неабиякий скандал, і які тоді власник називав «тимчасовими спорудами». Нині ж будівля по вул. Белінського, споруджена прямісінько під вікнами житлового будинку, іменується вже «власним нежитловим приміщенням», а, відповідно до прийнятого сьогодні рішення, земля довкола скандального будівництва надана власнику в оренду.

    Знову ж таки, з формулюванням «для обслуговування орендованого об’єкта незавершеного будівництва» депутати ухвалили рішення про надання в оренду прибудинкову зону по вул. Грушевського із подальшим правом її приватизації. Наразі на місці «незавершеного будівництва» можна віднайти хіба що 2 бетонні блоки, які лишились після активного спротиву мешканців прилеглих будинків рік тому на намагання звести тут нібито одноповерхову будівлю аварійно-диспетчерської служби. Ці ж 2 блоки у документах на оформлення оренди сьогодні визначені як «фундамент» і належать приватній фірмі, якій сьогоднішнім рішенням сесії й надано паркову зону в оренду з правом викупу. Депутати від опозиції стверджують: відповідні незаконні схеми були реалізовані завдяки активній і зацікавленій участі депутата міської ради від фракції Партії регіонів Анатолія Ковальського, нині керівника ЖРЕРу №5. І висловлюють упевненість, що прийняте нині рішення фактично легалізовує появу на цій ділянці багатоповерхового будинку або чергового торгово-офісного центру.

    З-поміж іншого, схвалили депутати і надання в користування території неподалік від стадіону «Авангард» площею в понад 2 га під поле для гри у гольф. Як ідеться у рішенні, земельна ділянка надана у користування дитячо-юнацькій спортивній школі №1. Напередодні сесії міський голова Віктор Погорєлов розповідав, що до нього «звернулись люди із проханням облаштування на цій території поле для гольфу. Грати в гольф там буде можливість сезонно, заодно і борщівник покосять». Тож, як випливає з рішення, вже незабаром поблизу стадіону «Авангард» перехожі зможуть спостерігати школярів із ключками в руках, які захоплено гратимуть у гольф.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору