ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатські журналісти обговорили актуальні проблеми регіонального медіа-ринку

    19 квітня 2024 п'ятниця
    17 переглядів

    Як відомо, перший секретар НСЖУ Сергій Томіленко 31 травня провів зустріч з активом Закарпатської обласної організації Спілки.

    У ході зустрічі Сергій Томіленко представив колегам програму реформування Національної спілки журналістів, яка нині здійснюється, та наголосив, що ключовими пріоритетами роботи найбільшої медіа-організації є захист прав колег, підвищення професійної кваліфікації представників ЗМІ та робота з ветеранами журналістики.

    – Оскільки Спілка є громадською організацією, то, на жаль, важелі нашого впливу обмежені. Тому основним інструментом захисту є насамперед привернення уваги громадськості до порушень прав журналістів, тиску на ЗМІ чи інших негативних проявів, – зауважив Сергій Томіленко. – Ми констатуємо, що дотримання якісного інформаційного законодавства загалом повною мірою залежить від рівня культури посадових осіб всіх рівнів. Але, як бачимо, дедалі частіше чиновники дозволяють собі цинічно порушувати права журналістів, ігнорувати факти побиття, відбирати майно редакцій чи позбавляти їх приміщень.

    Під час зустрічі Сергій Томіленко також вручив диплом переможця творчого конкурсу НСЖУ журналу «Журналіст Закарпаття». Видання здобуло першість у номінації «За краще висвітлення діяльності журналістів та проблем медіа-галузі».

    – «Журналіст Закарпаття» – один з небагатьох прикладів якісного висвітлення на регіональному рівні проблем журналістики та медіа, – зазначив перший секретар НСЖУ.

    Головний редактор журналу Микола Кашута за перемогу подякував закарпатським журналістам, які виявляють інтерес до спільного корпоративного видання та небайдужі до професії.

    У ході зустрічі представники закарпатських медіа порушували актуальні проблеми галузі, зокрема, роздержавлення, скорочення штатів працівників державних радіокомпаній, якості журналістської освіти та налагодження зв’язків між українською журналістською спільнотою та колегами з інших країн.

    На завершення заходу було вручено членські квитки НСЖУ 5-м студентам місцевого університету, які активно співпрацюють із закарпатськими засобами масової інформації.

    НСЖУ

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору
    Похожие новости