ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Турнір з настільного тенісу серед спортсменів-інвалідів пройде в Ужгороді

    29 березня 2024 п'ятниця
    20 переглядів

    Урочисте відкриття змагань відбудеться 13 червня о 10.30 у спорткомплексі «Юність».

    12-14 червня в ужгородському спорткомплексі «Юність» проходитиме Міжнародний турнір з настільного тенісу серед спортсменів-інвалідів з ураженням опорно-рухового апарату і вадами розумового та фізичного розвитку. Про змагання, сьогодення і перспективи розвитку спорту серед інвалідів-опорників області йшлося на зустрічі у прес-центрі «Нове Закарпаття».

    З журналістами спілкувались: Олександр Лизанець – голова Закарпатського обласного осередку Української федерації спорту інвалідів з ураженням опорно-рухового апарату, Василь Турянин – Голова Мукачівського відділення федерації, Андрій Чегіль – голова регіонального центру з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» та Ігор Топчій – начальник відділу кадрів ТОВ «Єврокар».

    Як розповів Олександр Лизанець,на змагання з настільного тенісу погодилися приїхатиспортсмени з п’ятнадцяти областей. Запросили й закордонних гостей. Так, Росія, Білорусія і Чехія вагаються, молдавани їдуть. «Нажаль у нас спонсорів знайтиважко», – зізнався Олександр Михайлович. У питанні підтримки спортсменів-інвалідів він додав: «В Мукачеві у нас плачевна ситуація – нема приміщення і міська влада не йде на зустріч з нами».

    Василь Турянин додав: «Дякую мукачівцям, які хочуть допомогти інвалідам». Та запевнив, що спортсмени з міста над Латорицею обов’язково братимуть участьу турнірі. Водночас Василь Васильович прокоментував і відсутність відповідних умов для занять спортом інвалідів-опорників і нерозуміння їх потреб з боку місцевих чиновників:«Де людина на візку, або ж та що і ходить, буде грати? На дворі, на дощеві? Вони (чиновники – ред.) не хочуть прийняти це в своє серце. Людині потрібне якесь місце, не мені потрібне, а інвалідам, яким необхідно допомагати».

    Андрій Чегіль: «Ми проводимо Другий традиційний турнір з настільного тенісу. В минулому році турнір був Всеукраїнським. У ньому прийняло участь біля 55 спортсменів з одинадцяти областей. В цьому році змагання набули міжнародного статусу». Так,стопроцентну згоду дали представники Молдавії – в Ужгороді гратимуть чотири спортсмени на візках. «Наша ціль зробити його потужним Міжнародним турніром,тому що в Україні для спортсменів різних нозологій нажаль проводиться не так багато змагань, Чемпіонатів України, де б наші спортсмени могли б брати участь і відточувати свою майстерність. Хочу наголосити, що цей турнір проводиться запідтримки обласної державної адміністрації, зокрема Департаменту освіти, науки, молоді та спорту, які взяли на себе левову частку фінансування цього заходу. Хочу подякувати особисто від себе підприємству «Єврокар», яке також значні кошти вносить для того, щоб ми могли на достойному рівні провести цей турнір. Само собою, нам би хотілося набагато більше, набагато масштабніше проводити заходи різного рівня. Але на даному етапі ми задоволені тим, що зараз маємо».

    У свою чергу Ігор Топчій запевнив:«Від імені «Єврокару» можу Вам сказати, що ми раді і готові надавати допомогу проведенню таких змагань і заходів. По мірі своїх можливостей будемо це робити».

    «На сьогодні у краї займаються фізичною культурою і спортом 700 людей з ураженнями опорно-рухового апарату, з яких лише половина робить це регулярно», – повідомив Олександр Лизанець.

    Щодо успіхів і перспектив, то Андрій Чегіль розповів:«високі досягнення мають одиниці – серед інвалідів-опорниківспорт на такому рівні, що показувати результати нашим спортсменам досить важко.Але у нас відкриваються нові види – фехтування на візках, гірські лижі, лижні гонки». За його словами, з кожним роком діти-спортсмени показують все кращий результат, і вже зараз є троє збірників дефлімпійської команди (з вадами слуху та мови) і є біля п’ятнадцяти дітей-спортсменів, які є кандидатами і в резерві збірної команди України з різних видів спорту серед паралімпійців і дефлімпійців».

    А проведення обласного чемпіонату з більярду стало яскравим свідченням того, що закарпатськіспортсмени-інваліди навіть без необхідноїфінансової підтримки не втрачають надії та не опускають рук. Про це читайте у наступному номері «Трибуни».

    Турнір проводиться за підтримки: Управління молоді і спорту департаменту освіти і науки, молоді і спорту Закарпатської обласної державної адміністрації, обласного центру по фізичній культурі і спорту інвалідів «Інваспорт», обласної дитячо-юнацької спортивної школи інвалідів та обласного осередку Української федерації спорту інвалідів з ураженням опорно-рухового апарату.

    Урочисте відкриття змагань відбудеться 13 червня о 10.30 у спорткомплексі «Юність».

    "Трибуна"

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору