ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатські журналісти шкодують за математикою та мають «запасні парашути»

    19 квітня 2024 п'ятниця
    13 переглядів

    «Були думки змінити професію». «Ні, мені подобається моя робота». «Ще не вигнали». «Два дні тому з’явилася думка, чому я пішла на журналіста, якщо я так любила математику»…

    Так коментували закарпатські журналісти запитання, чи не розчарувалися вони у своїй роботі, на традиційній ранковій зустрічі від Ужгородського прес-клубу до Дня журналіста. Оригінальний інтер’єр ресторанчика «Палачінта» у провулку «Гірчичне зерно» сприяв невимушеній розмові та хорошому настрою. Незважаючи на різні думки про власну професію.
    Таня Лешко (ЗОДТРК) каже, що якраз два дні тому згадала, що любила математику, а подалась на журналістику. Таня, відоме обличчя закарпатського телебачення, жартує з Галини Сернівки (власкор СТБ), яка каже, що захоплювалася фізикою: «Зате Галя навчались відкривати двері навіть тоді, якщо перед нею їх закривають».
    «А я любив геометрію, - згадує Петро Гойс, головний редактор «РІО»,- ось чекаю, коли мені у житті пригодяться синуси і косинуси».
    Алла Хаятова (1-ий Кабельний) про сучасну українську журналістику: «Інколи хочеться просто помитися». «Взагалі, журналістика схожа на латте, її треба розділяти», - каже Алла.
    «Спілкувався з друзями, які вчилися на журналістиці. Казали, що вдруге б не пішли», - додає Дмитро Тужанський, головний редактор Mukachevo.net.
    Сумніви про вибір професії були і в Ані Семенюк (Zaholovok.com.ua). «Я вже на 2-му курсі розчарувалася у журналістиці, писала багато і побачила, що нафіг це нікому не треба. Але якось перетерпіла, передумала, - ділиться спогадами Аня. – Об’єктивної журналістики не існує. Може би була фотографом, адже ти просто береш і фотографуєш, не оцінюєш події. Хоча фотографіями можеш зробити багато».
    Зате Габріелла Руденко (Ужгородський прес-клуб) не розчарована у виборі професії. «Адже моє ім’я саме говорить, що я мала стати журналістом - це моє покликання. День ангела відзначається 29 вересня - на честь Архангела Габріеля, покровителя листонош, кур'єрів, видавців, журналістів, філателістів, послів, працівників радіо, телебачення і телекомунікацій. Дізналась про це, вже коли навчалась на другому курсі на відділенні журналістики УжНУ», - каже цьогорічна випускниця відділення.
    Сергій Федака, професор, який співпрацював з багатьма закарпатськими ЗМІ і продовжує активно писати, каже, що про розчарування не думав, бо ніколи не зачаровувався: «Ще мене не виганяли, але для певності маю завжди «кілька запасних парашутів».
    У журналістському середовищі чимало курйозних випадків. «Їду я якось у маршрутці і чую радіо, ніби міг голос, і питання задаються знайомі. Слухаю і намагаюсь зрозуміти, де це я чула, і чому голо ніби мій, - розповідає Ганнуся Твердохліб. – А потім виявляю, що у сумці увімкнувся диктофон і прокручує мої записи!».
    Пам’ятна пригода з диктофоном сталася з Костянтином Черкаєм (газета «Європа-центр»). «Працював якось уночі серед тиші, поворухнувся - і чую… голос Погорєлова (мер Ужгорода), - сміється Костя,- я в шоці, що сталося. Виявилося, диктофон запрацював від того, що я зачепив сумку, в якій був пристрій».

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору
    Похожие новости