ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Закарпатті вперше визначали найшвидшого коня

    19 квітня 2024 п'ятниця
    20 переглядів

    Перемогли кияни та кримчани.

    З початку літа в урочищі Термачув на околиці Заброді, що на Великоберезнянщині, закарпатці чи не вперше стали свідками кінних перегонів. 1 та 2 червня в цьому місці пройшла відкрита першість Закарпатської області та Всеукраїнський турнір у дистанційних кінних пробігах. Зокрема учасники змагалися в швидкості на дистанції 40 і 80 км.

    Як повідомляє прес-центр ОДА, участь у змаганнях взяли 17 спортсменів з кінноспортивних клубів Ужгорода, Києва, Ялти, с. Зарічне (Крим) та з Великого Березного. Про рівень змагань говорить той факт, що серед гостей був і керівник краю Олександр Ледида. За результатами, перше місце на дистанції 80 км зайняв Дмит¬ро Нікон із кінноспортивного клубу «Сілін», що у Василькові на Київщині. Його кінь Пегас був найшвидшим. Друге та третє місця – у представників Криму Івана Григоренка та Анни Даніла з Ялти. Щодо переможців на дистанції 40 км, то тут місця розподілилися таким чином: перше зайняла Яна Жарко, спортсменка кінноспортивного клубу «Зарічне» з Криму, друге – Артем Мартинюк, (клуб «Опушки», Крим), третє – Євгенія Григоренко з вищезгаданого клубу «Зарічне».

    Наступного дня спортсмени змагалися на дистанції 20 км. Тут кращим став Ідріс Ідрісов («Опушки», Крим), друга – Катерина Єзовська («Сілін», Васильків), третій – Чжоу Жусі.

    Також змагалися коні кінноспортивних клубів «Боржава», КСК «Сівка» Ужгород, КК «Роднік» із Харкова. А також приватні коні, які успішно пройшли дистанції та отримали кваліфікації на дистанції 20 км. Загалом на змаганнях були представлені коні різних порід, серед яких Арабська, Донська, Кабардинська, Англійська чистокровна, Гуцульска та Французький сель.

    "Закарпатська правда"

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору