ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

ПИТАННЯ ПРАЦЕВЛАШТУВАННЯ МОЛОДІ у ГІРСЬКИХ РАЙОНАХ

    29 березня 2024 п'ятниця
    20 переглядів

    У четвер, 27 червня, у Міжгір’ї відбувся круглий стіл на тему: «Працевлаштування молоді гірських районів Закарпаття». Участь у засіданні взяли, зокрема,

    заступник голови облдержадміністрації Михайло Попович, директор Закарпатського обласного центру зайнятості Юрій Фущич, директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Андрій Готько, представники районних адміністрацій та центрів зайнятості, роботодавці та молодь.

    На території Закарпатської області знаходиться 609 населених пунктів, з них 215 мають статус гірських (35,3 %). Близько 63 % населення області проживає саме у сільській місцевості. Як зазначили учасники засідання, наразі актуальним є питання активного формування ринку праці і забезпечення високого рівня зайнятості економічно активної частини населення, особливо молоді. Відтак необхідно вжити заходів, спрямованих на створення нових робочих місць у сільських територіях, розвиток фермерських господарств, сільського зеленого туризму, відновлення соціальної інфраструктури села та заохочення інвесторів.

    Як відзначив Михайло Попович, забезпечення зайнятості молоді є одним із пріоритетних завдань, яке поставив перед місцевою владою Президент України Віктор Янукович. Адже саме молодь є найактивнішою частиною працездатного населення:

    - У цьому напрямку державою розпочато реалізацію програми створення нових робочих місць. Закон про зайнятість — важливий крок до посилення соціального захисту населення й розширення можливостей для працевлаштування громадян. У новому законі передбачено стимулювання роботодавців до створення нових робочих місць, підтримка молоді у працевлаштуванні, створення умов для перекваліфікації тих, хто виявився неконкурентоспроможним на ринку праці.

    У березні 2013 року було схвалено Програму зайнятості населення Закарпатської області на період до 2017 року щодо сприяння працевлаштуванню, зокрема, молоді, особливо тієї, яка проживає у сільських та гірських населених пунктах, підвищення рівня зайнятості сільського населення, активізацію роботи з легалізації зайнятості тощо.

    Прес-центр ОДА

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору