ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В Ужгороді відкрилася рекордна виставка фотографій «Водна окраса Закарпаття»

    25 квітня 2024 четвер
    47 переглядів
    «Водна окраса Закарпаття» стане рекордом України як найдовша фотовиставка

    Сьогодні, 29 червня, відбулося виїзне засідання Ужгородського прес-клубу на Театральну площу, яка знаходиться у самому центрі серця мальовничого й зеленоокого м. Ужгорода.

    Річ у тім, що нині, на пішохідному мосту, який «розстелив свої крила» через р. Уж в обласному центрі Закарпаття, відкрилася виставка фотографій «Водна окраса Закарпаття», що стане рекордом України як найдовша екологічна фотовиставка. Довжина її 144 м. Ця диво-виставка фотографій присвячена красі та екологічним проблемам озер і річок нашого краю та Дню Дунаю, який є спільним пан-європейським заходом, який відзначається щорічно 29 червня в 14 країнах басейну річки під егідою Міжнародної комісії з захисту р. Дунай. В Україні до басейну Дунаю належать басейни річок Тиси (вся Закарпатська область), Пруту та Сірету та дельта самого Дунаю. Захід спрямовано на залучення громадськості до збереження водних ресурсів басейну Дунаю. День Дунаю відзначається у Закарпатті щорічно з 2007 року.
    Також, сьогодні відбулася й прес-конференція з приводу відкриття цієї дивовижної виставки фотографій.
    У прес-конференції взяли участь: Віктор Погорєлов, міський голова Ужгорода,
    Олексій Ярошевич, національний експерт Міжнародної комісії з захисту р. Дунай, м. Київ, Андрій Бублик, компанія Кока-Кола Беверіджиз Україна, м. Київ, Володимир Чіпак, начальник Басейнового управління водних ресурсів р. Тиса, м. Ужгород та інші.
    На виставці, «Водна окраса Закарпаття» представлено понад 90 робіт.
    Зазначу, що це є не професійні знімки, а звичайні гарні фото із "повсякденного життя» річок та озер нашого прекрасного синьоокого Закарпаття.
    Завершилася нинішня прес-конференція врученням диплому міському голові Ужгорода Віктору Погорєлову про реєстрацію виставки у Національному проекті «Книга рекордів України».

    Т. Горянка

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору