ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На "ГАМОРІ-2013" викували "дерево життя" та "черевичок вояжів" (ФОТО)

    24 квітня 2024 середа
    61 переглядів
    Фестиваль ковальського мистецтва і народних промислів "Гамора"

    У ці вихідні дні, 29-30 червня, у с. Лисичево, Іршавського району, Закарпатської області, відбулася особлива подія – фестиваль ковальського мистецтва та народних промислів "Гамора-2013", який згромадив у одну велику родину друзів, знайомих, рідних та привернув увагу ковалів...

    котрі цінують справжні, щирі та світлі звичаї й традиції нашого краю. Загалом, на ковальський фестиваль з'їхалися понад 20 любителів вогню, повітря і заліза. Упродовж двох фестивальних днів – суботи та неділі, всі охочі змогли не тільки подивитись на працю ковалів, але й власноруч викувати сувенір на добру згадку про свято.



    Цьогоріч, ковалі зібравшись на торжество показали свою вправність та потішили гостей своєю майстерністю куючи «Дерево життя від ГАМОРИ». Також на фесті були представлені й інші вироби ковальського мистецтва. Зокрема, чималу увагу відвідувачів свята привернув дивовижний «черевичок вояжів». Дивлячись на цю славну роботу «чарівних рук» ковалів, гості празника усім серцем «мандрували» у вирій казок та мрій.
    Додам, що організатори «ГАМОРИ 2013» дуже добре потурбувалися й про відпочинок дітей. Діточки мали можливість прийняти участь у цікавих конкурсах, покататися на різних каруселях, посмакувати морозивом, тістечками, соками тощо.
    Основна мета фесту − популяризація сільського туризму в нашому краї та відродження вікових традицій Закарпаття..
    Поруч із ковалями на фестивалі традиційно працювали й майстри з ткацтва, гончарства, тощо. Там було так зване «мануфактурне містечко» де кожен бажаючий мав можливість виготовити на гончарному крузі жбанок, вазочку, або ж спробувати навчитись працювати за справжнім ткацьким верстатом. Поки майстри робили свою роботу, серця гостей свята радували чудові виступи фольклорних колективів Іршавщини та гостей свята. Концертна програма потішила серця не тільки мешканців с. Лисичево, але й гостей, які завітали у ці дні на свято.
    Захоплення публіки від побачених танців і почутих пісень, які несли мелодію літа, сонця, теплоти та гостинності закарпатців, можна було оцінити за їх голосними оплесками й святковим настроєм присутніх.
    Т. Горянка



    2_0.JPG
    3_0.JPG
    4_0.JPG
    5_0.JPG
    6_0.JPG
    7_0.JPG
    8_0.JPG
    9_0.JPG
    10_0.JPG
    11_0.JPG
    12_0.JPG
    13_0.JPG
    14_0.JPG
    15_0.JPG
    16.JPG
    17.JPG
    18.JPG
    19.JPG
    20.JPG
    21.JPG
    22.JPG

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору