ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Бухгалтерів Закарпаття вітали із професійним святом, днем бухгалтера

    16 квітня 2024 вівторок
    68 переглядів
    В Ужгородському прес-клубі відзначали День бухгалтера

    Днями в Ужгородському прес-клубі відбулося засідання головною темою якого було щорічне відзначення Дня бухгалтера.


    На урочисте засідання, привітати із професійним святом колег прийшли Голова Ради Територіального відділення Асоціації платників податків України в Закарпатській області Марта Волощук, Голова ЗТВ ВПГО «Спілка аудиторів України», Уповноважений представник Аудиторської палати України у Закарпатській області Юлія Кілару, секретар Закарпатського відділення ФПБАУ Володимир Ласло, заступник начальника головного управління Міністерства доходів і зборів у Закарпатській області Віталій Кричко, регіональний представник газети «Все про бухгалтерський облік» Катерина Ненько тощо.
    Марта Волощук перед початком нагородження кращих з кращих бухгалтерів відзначила, що професія бухгалтера – дуже відповідальна та ризикована, однак важилва та корисна для нашого суспільства й держави. Тому у передсвятовий час, Голова Ради побажала всім, хто трудится в бухгалтерськійсфері, щастя, успіхів, удачі, любові, здоров’я та терпіння. Теплими словами та пам’ятними подарунками відзначили тих, хто відзначений почесним званняму рейтингу сумлінних платників податків. Одним із них є головний бухгалтер Ужгородського коньячного заводу. До слова, цей виробник виборов перемогу у Всеукраїнському рейтингу «Сумлінні платники податків 2012 року», та тричі займав лідируючі місця в обласному рейтингу даної номінації.
    У свою чергу Юлія Кілару, звернувшись із словами вітання, повідомила, що 2013 року подавали звітність за міжнародними стандартам. До категорії цих підприємств були віднесені публічні акціонерні товариства, які пройшли трансформацію, страхові компанії, банки та всі, хто захотів добровільно перейти на міжнародні стандарти. У 2013-2014 роках проходитимуть навчання, зокрема, кредитні спілки, люмбарди. Зараз бухгалтери та економісти цих установ навчаються у Львові, Києві. По закінченню вони отримають сертифікати про освіту та продовжуватимуть свою діяльність за міжнародним стандартами.
    За словами пані Юлії, на Закарпатті є категорія бухгалтерів, аудиторів, що пройшли навчання за системою «кваліфікований міжнародний бухгалтер-практик» та які навчаються закордоном.
    – На обліку податкової служби в Закарпатті знаходиться 20 тисяч підприємств, юридичних осіб. За їхніми поданими даними, в області нараховується 8351 бухгалтерів, – зауважив Віталій Кричко.
    Пан Віталій відзначив, що податкова служба продовжує співпрацювати із платниками податків та їх представниками, підтверджуючи гасло: «Трансформація податкової служби від фіскального органу до сервісної служби». У рамках цього завдання, були створені Центри з обслуговування платників податків, що спростило співпрацю з з бізнесом, бухгалтерами. Також напону працює Довідкоий департамент податкової служби та запровадженосервіс «Пульс», завдяки якому можна отримати роз’яснення податкового питання, висловити претензію чи проблему з даної сфери, яку служба протягом 3-х днів зобов’язана вирішити.
    Заступник начальника головного управління Міністерства доходів і зборів у Закарпатській області розповів, що протягом наступних 5 років виконуватимуться наступні етапи роботи: впровадження та застосування Податкового Кодексу; спрощення і вироблення простих і доступнх інструкцій для заповнення податкової звітності; інші інновації щодо спрощення адміністрування податків і зборів.
    Володмир Ласло долучвся до вітань своїх колег та побажав бухгалтерам краю щастя, наснаги, здоров’я на виконання їхніх нелегких обов’язків. Поваги, любові від їхніх керівників та рідних.
    На завершення урочистості Катерина Ненько від себе та редакційного колективу видання «Все про бухгалтерський облік» побажала працівникам бухгалтерської сфери здоров’я, ентузіазму, терпіння в їхній нелегкій справі та особистому житті.
    На закінченні засідання, гості Ужгородського прес-клубу відповіли на багато запитань мас-медійників краю.

    Т. Горянка,
    В.Попович



    2.jpg
    3.jpg
    4.jpg
    5.jpg
    6.jpg
    7.jpg
    8.jpg
    9.jpg
    10.jpg
    11.jpg
    12.jpg

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору