ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Впродовж 2012 року, встановлено межі у 8 населених пунктах Закарпаття

    18 квітня 2024 четвер
    9 переглядів

    На спеціальних рахунках сільських, селищних, міських, районних рад Закарпатської області залишок коштів, які надійшли в порядку відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва, станом на 03.06. 2013 р. становить 11121, 926 тис. грн., в тому числі: на обласному рахунку – 731,501тис.грн., на рахунках міст обласного підпорядкування – 1367,063тис.грн., на рахунках міських, селищних та сільських рад – 8743,855 тис.грн., на рахунках районних рад – 279,507тис.грн., а на депозитних рахунках знаходяться кошти на загальну суму 2893,972тис.грн., про це доповіла 18 липня, на засіданні колегії Головного управління Держземагенства у Закарпатській області , в.о. начальника відділу землеустрою та охорони земель Головного управління Ірина Хижняк.

    − За оперативною інформацією територіальних органів, упродовж 2013 року вилучено із сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва 12, 1864 земель, із них і них усі – сільськогосподарські угіддя. Нараховані втрати сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва у сумі 520,646тис.грн. Фактично до бюджету різних рівнів надійшло 456,515тис. грн.
    Цьогоріч, використано 717,284 тис.грн., що надійшли в порядку відшкодування витрат, з них: на освоєння земель для сільськогосподарських та лісогосподарських потреб – 23, 816 тис.грн., на поліпшення сільськогосподарських та лісогосподарських угідь – 94, 048тис.грн., на розроблення робочих проектів землеустрою з охорони земель – 3,630тис.грн., на проведення заходів з охорони земель відповідно до розроблених робочих проектів землеустрою – 30,264 тис.грн., на проведення нормативної грошової оцінки земель – 260,421тис.грн., на інвентаризацію земель – 195,272тис.грн., на інші заходи – 109,833тис.грн., − повідомила І. Хижняк.
    Заслухавши та обговоривши інформацію, в.о. начальника відділу землеустрою та охорони земель Головного управління Держземагенства у Закарпатській області «Про стан використання коштів, які надійшли в порядку відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва до відповідних бюджетів по Закарпатській області», колегія вирішила: Забезпечити відповідно до законодавства здійснення постійного контролю за правильністю та своєчасністю надходження до місцевих бюджетів коштів, які надходять в порядку відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва, вжити заходи для забезпечення використання коштів від втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва, рекомендувати головам сільських, селищних, та міських рад, на рахунках яких наявні кошти від втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва, укладати угоди на проведення робіт, пов’язаних з охороною земель, інвентаризацією земель та проведення нормативної грошової оцінки земель, інформувати про хід виконання цих робіт щомісячно до 20 числа.
    − Контроль за виконання цього рішення покласти на заступника начальника Головного управління М. Поповича, − зауважив голова комісії - начальник Головного управління Держземагентства у Закарпатській області Олександр Антал.

    Щодо стану встановлення меж адміністративно-територіальних утворень, то за словами , в.о. начальника відділу землеустрою та охорони земель Головного управління І. Хижняк, у Закарпатській області із 609 населених пунктів за проектами землеустрою проведено зміну меж 299 населених пунктів. Не встановлено межі міст обласного значення, крім м. Хуст. Встановлення в натурі (на місцевості) змінених меж цих населених пунктів не проводилося.
    Відповідно до частини другої статті 174 Земельного кодексу України (із змінами, внесеними згідно зазначеного Закону) рішення про встановлення і зміну меж сіл, селищ, які входять до складу відповідного району, приймаються районною радою за поданням відповідних сільських, селищних рад.
    Через відсутність фінансування та генеральних планів значної частини населених пунктів їх межі не встановлюються, у тому числі межі населених пунктів, віднесених до курортних.
    Впродовж 2012 року, встановлено межі у 8 населених пунктах нашого краю.
    − Укладено договори на виконання робіт по встановленню (зміні) меж с. Завосино Великоберезнянського району, м. Іршава Іршавського району, с. Тур’я-Ремети Перечинського району, с. Гута Ужгородського району. В роботі також проект встановлення меж с. Ключарки Мукачівського району. Також на стадії погодження знаходиться проект землеустрою щодо розширення меж населених пунктів с. Сторожниця та с. Ярок Ужгородського району.
    За оперативною інформацією, наданою територіальними органами на 1 липня 2013 року, до Держземагенства України надіслано відповідні матеріали ( копії рішень про встановлення та зміну меж населених пунктів та копії архівних відповідей), − зазначила Ірина Хижняк.
    На сьогоднішній день проводяться проектно-вишукувальні роботи по розробці генпланів наступних населених пунктів: с. Астей Берегівського району, с. Ільниця Іршавського району, с. Поляна та с. Солочин Свалявського району, с. Барвінок Ужгородського району, м. Рахів Рухівського району та інших, − повідомила на засіданні колегії 18 липня, в.о. начальника відділу землеустрою та охорони земель Головного управління Держкомзему у Закарпатській області.

    Т.Горянка

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Коментарі

    Картинка користувача Гость.

    Коментар: 

    зрозуміло...значить у курортному селі Лумшори теж не встановлені межі....