ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Держземагенство Закарпаття затвердило План заходів щодо запобігання і протидії корупції

    20 квітня 2024 субота
    16 переглядів

    Наказом Головного управління Держземагенства у Закарпатській області від 11.01. 2013 року, затверджено План заходів щодо запобігання і протидії корупції у Головному управлінні Держземагенства у Закарпатській області та територіальних органах Держземагенства у Закарпатській області на 2013 рік.

    Головним управлінням здійснюється невідкладене інформування Держземагенства України про факти з ознаками правопорушень та злочинів, які вчинюються працівниками територіальних органів земельних ресурсів, а саме 2 термінових повідомлення: про внесення вироку Перечинським районним судом стосовно завідувача сектору державного земельного кадастру Перечинського відділу Держземагенства у Закарпатській області. 13 червня 2013 року відкрите кримінальне впровадження Прокуратурою Закарпатської області за ч.4 ст. 368 КК України стосовно начальника відділу землеустрою та охорони земель Держземагенства в Ужгородському районі Закарпатської області (звільнений). Разом з тим, на нарадах та колегіях керівникам територіальних підрозділів постійно проводиться роз’яснювальна робота щодо порядку дій при виявлені фактів з ознаками корупції, а саме: про необхідність повідомлення органів, уповноважених на ведення боротьби з корупцією.
    Головним управлінням подано до Держземагенства України інформацію стосовно потреби у підвищенні кваліфікації працівників територіальних органів Держземагенства у Закарпатській області з питань запобігання та протидії корупції.
    Працівниками Головного управління та територіальних органів Держземагенства у Закарпатській області здійснюється спеціальна перевірка відомостей щодо осіб, які претендують на зайняття посад державних службовців у Головному управлінні та територіальних органах Держземагенства у Закарпатській області, відповідно до вимог статті 11 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» та Указу Президента України «Про Порядок організації проведення спеціальної перевірки відомостей щодо осіб, які претендують на зайняття посад, пов’язаних із виконанням функцій держави або місцевого самоврядування».
    Проводяться заходи щодо контролю за усуненням у роботі суперечностей між особистими інтересами посадових осіб та їх службовими повноваженнями, наявність яких може вплинути на об’єктивність , або неупередженість прийняття рішень, а також на вчинення чи не вчинення дій під час виконання наданих їм службових повноважень, − про це було проінформовано на засіданні колегії Головного управління Держземагенства у Закарпатській області головним спеціалістом сектору запобігання та протидії корупції Р. Кіштулинець.
    Відповідно до Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції, забезпечено подання державними службовцями (працівниками) відомостей щодо близьких осіб, які працюють у Головному управлінні та територіальних органах Держземагенства у Закарпатській області.
    На засіданнях колегії Головного управління здійснювався розгляд питань стосовно виконання законодавства про державну службу, засади запобігання та протидії корупції, а також стосовно реалізації заходів щодо запобігання корупційним проявам та реагування на них, стану роботи зі скаргами та повідомленнями громадян у цій сфері.
    − Проводиться аналіз пропозиції, що надходить від громадян на гарячу лінію, скарги та звернення громадян, в яких вбачається порушення працівниками органів земельних ресурсів Закону України « Про засади запобігання і протидії корупції». Дані пропозиції у звітному періоді від громадян до Головного управління Держземагенства у Закарпатській області не надходили, у зв’язку з цим , заходи стосовно усунення недоліків та покращення роботи територіальних органів не здійснювались.
    Головним управлінням здійснюється узагальнення практики реагування на корупційні діяння та прояви корупції та фактів притягання до відповідальності, − зазначає Р. Кіштулинець.
    Заслухавши та обговоривши інформацію головного спеціаліста сектору запобігання та протидії корупції Р. Кіштулинець «Про стан організації та забезпечення реалізації державної політики з питань щодо запобігання протидії проявам корупції у Головному управлінні Держземагенства у Закарпатській області та його територіальних органах за перше півріччя у 2013 році» колегія вирішила: вказати керівникам територіальних органів Держземагенства у Закарпатській області на вжиття додаткових профілактичних заходів щодо запобігання та протидії корупції, зобов’язати керівників територіальних органів Держземагенства у Закарпатській області – вжити заходів, направлених на посилення відповідальності посадових осіб підпорядкованих територіальних органів за виконання службових обов’язків, продовжити систематичне детальне вивчення працівниками відділів та управлінь вимог Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції». У разі виявлення випадків неправомірних дій з боку посадових осіб підпорядкованих територіальних органів своєчасно вживати заходи реагування щодо припинення таких дій, організацій та проведення за такими фактами необхідних контрольних заходів, у тому числі службових розслідувань, за результатами яких приймати належні управлінські рішення стосовно притягнення винних осіб до передбаченої чинним законодавством відповідальності.
    Вживати заходів щодо припинення державної служби державним службовцям, визнаним винними у вчинені корупційних діянь, стосовно яких набрали законної сили рішення суду відповідно до вимог статті 30 Закону України «Про державну службу».
    Як повідомив на засіданні колегії начальник Головного управління Держземагентства у Закарпатській області Олександр Антал, колегія також вирішила забезпечити проведення профілактичної та роз’яснювальної роботи серед працівників відділів та управлінь щодо норм законодавства про боротьбу з корупцією, невідкладно інформувати начальника Головного управління Держземагентства у Закарпатській області у разі виявлення конфлікту інтересів під час виконання службових повноважень, вживати всіх необхідних заходів, спрямованих на запобігання конфлікту інтересів та його усунення. Окрім цього, здійснювати якісний аналіз звернень громадян та юридичних осіб, які містять інформацію про вчинення працівниками органів земельних ресурсів можливих корупційних діянь, покращити рівень організації та забезпечення належного їх розгляду, про результати чого щокварталу подавати інформацію у звітності про проведену роботу з питань запобігання та протидії корупції спеціалісту сектору запобігання та протидії корупції Р. Кіштулинцю забезпечити проведення виїзних семінарів щодо роз’яснення вимог ЗУ «Про засади запобігання і протидії корупції», − зауважив Олександр Антал.

    Т. Горянка

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору