ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Над збереженням замку у Середньому працюватиме місцева громада

    29 березня 2024 п'ятниця
    15 переглядів

    Наразі головне питання – визначення статусу замку. Адже, попри те, що розвалини старовинної фортеці розташовані чи не в самому центрі смт. Середнє, на Ужгородщині, досі не визначеним залишається питання стосовного того, на чиєму балансі знаходиться замок.

    З проханням про визначення статусу замку, як розповів селищний голова Середнього Емеріх Крицький, неодноразово зверталися і до обласної влади й до відповідних держструктур. Проте відповіді досі нема. Місцева громада готова взятися за облаштування своєрідного туристичного ареалу поруч з фортецею:
    – Плануємо розчистити територію, відновити та заповнити водою рів навколо замку. Додаткових коштів потребуватиме й консервація мурів фортеці. Переконаний, що замок, на рівні з нашими винними підвалами, може стати туристичною родзинкою селища. Бувають дні, коли сюди приїздять одразу кілька туристичних груп. Дуже цікавляться долею фортеці й угорці. Адже є свідчення, що колись замок належав родині Добо – одному з найбагатших родів Угорщини.
    – Безумовно, треба визначатись зі статусом замку, подумати, можливо, він має бути на балансі фонду майна області, або ж самої сільради, - переконаний керівник краю Олександр Ледида. – Найперше мова йде про консервацію мурів та очистку території. Роботи треба проводити не лише коштом сільської громади, а й залучаючи благодійні внески та добровольців. Посильну допомогу готова надавати й обласна влада.
    журналіст Сюзанна Кирлик

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору