ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Про загадкову смерть двомісячної дитини в Ужгороді

    19 квітня 2024 п'ятниця
    24 переглядів

    В ряді електронних видань області під назвами «Загадкова смерть двомісячної дитини», «В Ужгороді по дорозі з лікарні померло 2-місячне немовля» вийшли публікації журналіста Івана Ладжуна в яких було подано інформацію про смерть двомісячного немовля, яка, зі слів 26-річного батька дитини, померла по дорозі з лікарні додому.

    Факти викладені у публікації не відповідають дійсності. Як розповіли головний лікар обласної дитячої лікарні Єлизавета Біров та заступник головного лікаря Ужгородської міської дитячої лікарні Єлизавета Лях, дитина, про яку згадувалось в публікації народилася недоношеною з вагою тіла 1.300. Немовля було переведено з Ужгородського пологового будинку до обласної дитячої лікарні в м.Мукачево, де знаходилось на обстеженні до 20 серпня.
    Із вагою 2 310 грамів 20 серпня дитина виписана додому. Після виписки з ОДЛ м. Мукачева дитина перебувала на дільниці 18 днів, три рази було проведено контроль ваги. За 18 днів дитина прибавила в вазі 300гр. За час знаходження на дільниці батьки рекомендації медиків виконували, дитина прибавляла в вазі, вірусними захворюваннями не хворіла. Дитина наглядалась на дільниці у групі ризику: багатодітна сім′я (4дітей) ромської народності, в таборі
    5 вересня дитина оглянута лікарем, відхилень у стані здоров′я не було. Рекомендовано з 9 по 13 вересня планове пройти лабораторне обстеження та консультацію невролога, окуліста, ортопеда в умовах Ужгородської дитячої поліклініки

    8 вересня о 6 ранку мати погодувала дитину, після чого дитина заснула. Мата поклала її в коляску, і сама також заснула. Приблизно після 8-ої години мама прокинулась і побачила що дитина посиніла. Разом з родичами своєю машиною мати відвезла дитину в приймальне відділення МДКЛ, де було констатовано смерть.

    Судово-медичними експертами встановлено, що причиною смерті дитини була вроджена вада легенів.

    P.S. Шановні колеги, переконливе прохання під час підготовки публікацій, що торкаються медичної тематики звертатится за уточненням інформації до прес-центру ОЦЗ (тел. 3-20-81, 3-71-27 головний лікар Світлана КОЧУБАЙЛО, зав. прес-центром Олена СУХАНОВА, редактор прес-центру Світлана БОЙКО)

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору