ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Закарпатті створять спецгрупу для міжнародних зв’язків

    20 квітня 2024 субота
    12 переглядів

    При Закарпатській ОДА збираються створити експертну групу, яка займатиметься міжнародними зв’язками та іноземними проектними пропозиціями.

    Днями відбулося розширене засідання комісії з питань розвитку міжнародних зв’язків, транкордонного співробітництва та євроінтеграції при Громадської ради при Закарпатській ОДА (голова Комісії – Світлана Мітряєва) за участі нового начальникаУправління зовнішньоекономічних зв’язків, інвестицій та транскордонного співробітництва Закарпатської ОДА п. Бізілі М.М.
    Новий начальник Управління зовнішньоекономічних зв’язків, інвестицій та транскордонного співробітництва Закарпатської ОДА п. Бізіля М.М. поінформував членів комісії про найближчі плани Управління та про те, що на базі нового управління створено два відділи: зовнішньоекономічних зв’язків та інвестицій та євроінтеграції і транскордонного співробітництва. Наразі вирішується питання щодо кадрового забезпечення відділів управління. Бізіля М.М. проінформував також про наміри ініціювати створення «експертної групи» при голові ОДА, яка серед інших питань, виконувала б дорадчу функцію в ході визначення пріоритетних проектних пропозицій та пропозицій, які претендують на підтримку з боку ОДА. Присутні члени комісії підтримали цю пропозицію та висловили зустрічну пропозицію: формувати «експертну групу» на базі Комісії з питань розвитку міжнародних зв’язків, транкордонного співробітництва та євроінтеграції та інституту експертів інших комісії ГР при ОДА та винести це питання на обговорення Президії з відповідним зверненням Голови Громадської ради до голови ОДА.
    Крім того, було внесено пропозицію щодо формування Управлінням переліку стратегічних та програмних документів, яким повинні відповідати пропозиції та проекти, що претендують на підтримку обласної державної адміністрації або обласної ради. На засіданні було підписано Меморандум про співпрацю комісії з новоствореним Управлінням (С.І. Мітряєва, М.М. Бізіля).
    Комісія обговорила та підтримала також питання щодо пропозиції ГР при Одеській ОДА про оголошення в Україні 2015 року - роком громадянського суспільства. Було також розглянуто план заходів щодо реалізації в 2013 році Стратегії державної політики сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні. Комісія також розглянула поточні питання планової діяльності у другій половині 2013 року.
    З метою координації зусиль в сфері європейської інтеграції та транскордонного співробітництва, на чергове засідання Комісії було вирішено запросити керівництво комісії з питань транскордонного співробітництва Закарпатської обласної ради та Агентства Регіонального розвитку «Закарпаття».

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору